Diētas un veselīga uztura principi jaunajām māmiņām

Barojot mazuli ar krūti, parasti palielina ēstgribu. Tas var būt galvenais iemesls, kāpēc neizdodas zaudēt svaru pēc dzemdībām. Savukārt hroniskais nogurums un neizgulēšanās var veicināt kāri  pēc saldumiem. Sabalansēta uztura uzdevums šajā periodā ir sniegt enerģiju un ļaut būt harmonijā ar savu ķermeni. 

FOTO: Shutterstock.com

Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets Uncovered” Fiona Kirka iesaka dažus padomus, kas būtu jāievēro jaunajai māmiņai, kas vēlas atgūt slaidu formu. 


Sekojiet līdzi holesterīna līmenim 
Grūtniecība un dzemdības ievieš daudz hormonālu izmaiņu ķermenī. Ja barojat mazuli ar krūti, hormonālās izmaiņas turpinās un ir nepieciešams laiks, lai ķermenis atgrieztos ierastajās sliedēs. Palielinās arī stresa līmenis, kas saistīts ar jauniem dzīves izaicinājumiem un jaundzimušā aprūpēšanu. Jebkāda veida stress ceļ stresa hormonu līmeni asinīs,  īpaši holesterīna līmeni, kas var būt viens no šķēršļiem, lai atbrīvotos no liekā svara.


Lietojiet papildus magniju 
Magnijs nomierina nervu sistēmu un samazina holesterīna izdalīšanos. Sēklas, zaļumi un pupiņas ir galvenās magnija rezerves. Speciālas minerālsāļu vannas ļaus magnijam uzsūkties arī caur ādu.
Lai zaudētu taukus, ēdiet taukus. Labie tauki stimulē taukus dedzinošo enzīmu darbību.  Tie atbild par veselīgu svara zudumu. Labie tauki ir nozīmīgi arī jaundzimušā smadzeņu attīstībā. Ja barojat jaundzimušo ar krūti, jums savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut vairāk treknu zivju un sēklu.


Sakiet “jā” veselīgiem našķiem 
Cukura līmeņa svārstības jaunajām māmiņām ir ierasta parādība. Turiet pa rokai veselīgus našķus, lai steigā nebūtu jāpaķer saldumus ar lielu cukura daudzumu. Veselīgo našķu klāsts sastāv no svaigiem augļiem un dārzeņiem, pupiņu un lēcu salātiem, svaigajām zupām, olām, zivīm, liesiem sieriem, riekstiem, sēklām, tumšās šokolādes.

Reklāma
Reklāma