Diētas un pareiza uztura ieteikumi jaunlaulātajiem

Ģimenes rutīna, uzsākot kopdzīvi, ievieš korekcijas arī ēšanas ieradums, kas nereti abiem no pāra rezultējas liekajā svarā. 

Lai arī sievietes un vīrieša ķermenis atšķiras, viņi abi sēž pie viena galda un ēd vienu un to pašu maltīti.

FOTO: Shutterstock.com

Lai arī sievietes un vīrieša ķermenis atšķiras, viņi abi sēž pie viena galda un ēd vienu un to pašu maltīti.

Zināms, ka gadu pēc kopdzīves uzsākšanas katrs no pāra var uzņemt pat 5 liekus kilogramus. Vīriešu ķermenis fizioloģiski satur daudz vairāk muskuļaudu, kas ir jāpabaro. Sievietes lieko svaru uzkrāj daudz vieglāk, tādēļ tām jāsamazina patērētās cietes un cukura daudzums. Korekcijas ievieš arī menstruālā cikla hormonālās svārstības. Lai arī sievietes un vīrieša ķermenis atšķiras, viņi abi sēž pie viena galda un ēd vienu un to pašu maltīti. Kā to padarīt veselīgāku? Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets Uncovered” Fiona Kirka iesaka dažus padomus, kā pārim saglabāt veselīgus ēšanas paradumus.


Vienojaties par ēdienkarti 
Izrunājiet savas liekā svara problēmas, uzskaitiet produktus, kurus ikdienā lietojat un kuri liekā svara pieaugumu ietekmē visvairāk. Vienojaties, kurš ies iepirkt produktus, kurš gatavos maltīti, un kā jūs ar vienu diētu abi varētu samazināt lieko svaru un uzlabot veselību, lai kopīgajai maltītei nebūtu jāgatavo divi dažādi ēdieni.


Izvērtējiet alkohola krājumus 
Alkohols tiešām var rezultēties liekajos kilogramos, jo parasti satur daudz cukura. Dodiet priekšroku labam sausajam sarkanvīnam vai baltvīnam. Nedzeriet vairāk par vienu glāzi vina vakariņās. Blakus nolieciet glāzi negāzēta ūdens. Toniku, ingveralu, enerģijas dzērienu un kolu labāk aizstājiet ar glāzi sausā martini.


Lieciet uzsvaru uz brokastīm 
Daudzi brokastīs ēd ogļhidrātus, piemēram, maizītes vai gatavās brokastu pārslas, kas veicina insulīna strauju izdalīšanos un cukura līmeņa pazemināšanos. Pēc šādām brokastīm sāta sajūta pazūd diezgan ātri un atkal gribas ēst. Aizvietojiet veikalā nopērkamās kukurūzas pārslas un kruasānus ar olbaltumvielas saturošām brokastīm, piemēram, olām un šķiņķi, dārzeņu omleti, grieķu jogurtu ar ogām, sēklām un riekstiem, klāt piedzerot augļu vai dārzeņu svaigi spiestu sulu. Pagatavojiet mājas musli no pilngraudu pārslām, pievienojiet rozīnes un riekstus, apēdiet to darbā.

 

Reklāma
Reklāma