Kā ēst biroja darbiniekam, lai nepieņemtos svarā

Universālas diētas, kuru pamatā ir viena produka ēšana vai strika sevis ierobežošana, patiešām nestrādā! Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets Uncovered” Fiona Kirka apgalvo, ka atkarībā no dienas režīma, vecuma, hormonālā un emocionālā stāvokļa un ķermeņa īpatnībām katram ir savs piemērotākais ēšanas plāns.  

 Lai sekmētu sēdoša darba darītāja vielmaiņu, uzturā nepieciešams lietot vairāk vērtīgo taukvielu un jāsamazina patērēto ogļhidrātu daudzumu.

FOTO: Shutterstock.com

Lai sekmētu sēdoša darba darītāja vielmaiņu, uzturā nepieciešams lietot vairāk vērtīgo taukvielu un jāsamazina patērēto ogļhidrātu daudzumu.

Eksperte atklāj, kā ēšanas paradumi būtu jāpielāgo dažāda vecumam un dzīvesveida cilvēkiem.

 

Diētas principi biroja darbiniekiem
Uzkrāt lieko svaru, sēžot vairākas stundas pie datora, ir ļoti vienkārši. Atbrīvoties no tā ņav viegli. Cilvēks ir radīts kustībām. Pētījumi atklāj, ka sēdoša darba darītājiem ir visvieglāk uzņemt lieko svaru, neskatoties uz to, ka cilvēki cenšas samazināt ikdienā uzņemto kaloriju daudzumu. Svarīgi ir sekot nevis kaloriju daudzumam, bet ēdiena uzturvērtības rādītājiem. Lai sekmētu sēdoša darba darītāja vielmaiņu, uzturā nepieciešams lietot vairāk vērtīgo taukvielu un jāsamazina patērēto ogļhidrātu daudzumu.
 

Reklāma
Reklāma


Uztura padomi
Neizvēlaties cieti saturošus produktus. Ogļhidrāti ir svarīgs enerģijas avots, taču vajadzētu izvairīties tos uzņemt no cieti saturošiem produktiem - makaroniem, rīsiem, maizes, kas ātri paaugstina glikozes līmeni asinīs un veicina svara pieaugumu tiem, kas ilgstoši pavada laiku sēžot. Ogļhidrātus vislabāk uzņemt no dārzeņiem. Cieti saturošus produktus nav ieteicams ēst biežāk kā vienu divas reizes dienā.
 


Plānojiet ēdienreizes
Ieteicams piepildīt savu pusdienu kastīti ar veselīgiem produktiem, nevis gatavām sviestmaizēm un ceptiem kartupeļiem no lielveikalu plaukta. Piepildiet kastīti ar produktiem, kas ļaus ilgāk kliedēt izsalkumu tieši jums, un kas neizraisa strauju enerģijas zudumu. Piemēram, biezpiens, olas, siers. Tie ir produkti, kas satur albaltumvielas.



Centieties ēst tā, lai nepienāktu izsalkuma sajūta 
Roka pēc saldumiem sniedzas daudz ātrāk, ja ir izsalkuma sajūta. Straujas cukura līmeņa izmaiņas asinīs organismam sigalizē ar vēli pēc saldām uzkodām. Ja vēlaties našķoties starp ēdienreizēm, izvēlaties olbaltumvielas saturošas uzkodas, piemēram, rudzu miltu krekerus, augļus, mandeles, bezpiedevu jogurtus, ar sēklām un ogām.