Nevari beigt našķēties? Skaistu ēdienu apēdam vairāk

Pasaulē arvien vairāk un vairāk runā par to, ka pieaug cilvēku vidējā ķermeņa masa. Līdz ar to arvien biežāk veic pētījumus, kādēļ cilvēki ēd par daudz un ko darīt, lai apēstā apjomu kontrolēti samazinātu. 

Košas un krāsainas konfektes stikla traukā būtībā pašas uzprasās, lai tās apēstu.

FOTO: Shutterstock.com

Košas un krāsainas konfektes stikla traukā būtībā pašas uzprasās, lai tās apēstu.

 

Amerikā veiktā pētījumā zinātnieki konstatēja, ka uzkodas – konfektes un cepumus – labāk glabāt slēgtos, necaurspīdīgos traukos. Pretējā gadījumā našķi kārdina, un roka pati stiepjas pretī traukam ar kārumiem. Pētījumā pierādīja, ka no caurspīdīgajiem traukiem cilvēki našķus paņem par 46 % biežāk nekā no necaurspīdīgiem. 

Domājot par cilvēku apetīti un spēju apēst, pētījums pierādīja, ka liela nozīme ir arī ēdiena krāsai – jo košāks un skaistāk noformēts ēdiens, jo vairāk apēdam. Un ne mazāk svarīgi – no kāda trauka tiek ēstas, piemēram, vakariņas. Izrādījās, ja cilvēks izvēlas 12 collu lielu šķīvi, viņš apēd par 22 % vairāk pārtikas nekā tād, ja izvēlas 10 collu lielu šķīvi. Turklāt, lai ātrāk sajustu sātu, labāk esot ēst no sarkanas krāsas traukiem.

Reklāma
Reklāma

Pētījums atklāja vēl kādu interesantu niansi – 55 % aptaujāto amerikāņu nemaz neuzskata, ka viņiem ir liekais svars un neplāno veikt nekādus pasākumus, lai svaru samazinātu. 


Avots: www.dailymail.co.uk