Kā slaidu augumu pēc dzemdībām atgūst ārzemju dziedātājas, aktrises un sabiedrības dāmas

Slavenības, kas jau pāris mēnešus pēc bērniņa piedzimšanas televīzijas kameru priekša gozējas pieguļošos un košos tērpos, rada milzīgu emocionālu spriedzi sievietēs, kas pēc grūtniecības nespēj tikt vecajā formā tik ātri, kā gribētos. Nepamatotas gaidas ir arī vīriešiem, kas aplūkojot populāras modeles, cer, ka viņu mīļotā sieviete pavisam drīz atkal būs iepriekšejā slaidajā formā.

16% gadījumu pārmetumus par sievietes izskatu izteikušas pat vīramātes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

16% gadījumu pārmetumus par sievietes izskatu izteikušas pat vīramātes.

Lielbritānijā veikta aptauja, kurā piedalījās 1500 sieviešu, kas dzemdējuša spēdējo piecu gadu laikā. 40% aptaujāto atzina, ka ļoti pārdzīvot to, kā izskatās pēc dzemdībām. Trešdaļai sieviešu pārmetumus par auguma izmaiņām izteikuši vīri. Pārsteidzoši, ka 16% gadījumu pārmetumus par sievietes izskatu izteikušas pat vīramātes.

Vēl daži skaitļi – trešā daļa sieviešu grūtniecības laikā pieņēmušās svarā vairāk nekā bija plānojušas pirms bērniņa ieņemšanas, bet 46% atzina, ka atbrīvoties no liekā svara izrādījies daudz grūtāk nekā bija licies iepriekš. Kā izplatītākie iemesli neveiksmīgajai cīņai ar svaru bija laika trūkums, nogurums un negaidīti daudz jauni pienākumi, kas radās, mājās ienākot mazulim.

Dažādās aptaujās sievietes atzinušas, ka pašu spēkiem pēc dzemdībām atgūt veco forumu izdodas apmēram viena gada un 7 mēnešu laikā. Trešā daļa uzskata, ka augums vairs nekad neatguva to formu, kāda bija pirms pirmā bērna laišanas pasaulē.

Viktorijas Bekhemas un Heidijas Klūmas slaidie un pat kaulainie augumi jau nedeļu pēc dzemdībām parastās sievietes dzen izmisumā. Aplūkojot slavenību bildes, reti kad sievietes un viņu ģimenes locekļi aizdomājas, ka turīgo dāmu apkalpojošajā komandā ietilpst gan vairākas aukles, gan privātais treneris un pašai savs šefpavārs, kas gatavo sabalansētas, gardas un diētiskas maltītes. Turklāt daudzas jaunās mates – slavenības formas atgūšanas vārdā atteikušās no krūtsbarošanas un var atļauties īpaši drastiskas diētas.

Tiesa, ne visas zvaigznes ir ierindojamas grupā “tikko dzemdējušas un atkal slaidas”.  Meraija Kerija, Beyonce un Džesika Simpsone atzinušās, ka viņām ar svara nomešanu gājis grūti un cīņa ar grūtniecības sekām bijusi ilga.

Aptaujā, kas veikta mājas lapā Wauwaa.com, 69% sieviešu atbildēja, ka pirmajos mēnešos pēc dzemdībām jutušās kā barojamās mašīnas un zīdaiņu apkopes personas, bet laika domāt par sevis kopšanu vienkārši nebija. Liekie kilogrami, ataugušās matu saknes un kosmetoloģijas procedūras bija pēdējais, par ko bija vēlme domāt.  Jaunās mātes atkal sajutās kā pilnvērtīgas sievietet tikai 14 mēnešus pēc dzemdībām.

Kā svaru zaudēja populārās māmiņas:

Reklāma
Reklāma

Kima Kardašjana zaudēja 24,5 kilogramus 11 mēnešu laikā.

Heidija Klūma vecajās formās atgriezās jau 6 nedēļas pēc dzemdībām

Meraija Kerija  joprojām cīnās ar kilogramiem. Pašlaik dziedātāja izmēģina “Violeto diētu”, proti, uzturā lieto tikai violetas krāsas dārzeņus.

Viktorija Bekhema, gaidot meitiņu, svarā pieņēmās nepilnus 10 kilogramus. Pēc dzemdībām  viņa ievēroja “Vienas plaukstas diētu” – vienā ēdienreizē apēda tikai tik, cik novietojas uz plaukstas.

Džesika Simpsone grūtniecības laikā kļuva smagāka par 23 kilogramiem. Nepaspējusi no tiem atbrīvoties, viņa palika stāvoklī otrreiz. Kā atzīst aktrise, liekie kilogrami viņai joprojām like justies “nedroši”.

Avots un foto: dailymail.com