Ēst pēc pulksten sešiem vakarā. Hmm, tas tiešām ir tik traģiski?

Vai ieteikums neēst pēc pulksten sešiem vakarā ir labs? Atbild Tibetas tradicionālās medicīnas ārste Tenzina Sagmo, raksta www.kasjauns.lv.

Vakarā nevajadzētu ēst smagu pārtiku, jo tā rada papildu slodzi aknām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakarā nevajadzētu ēst smagu pārtiku, jo tā rada papildu slodzi aknām.

 

Tas ir atkarīgs no dzīvesveida. Tibetiešu medicīnā ir norāde, ka nevajadzētu iet gulēt divas stundas pēc ēšanas. Vakarā nevajadzētu ēst smagu pārtiku, jo tā rada papildu slodzi aknām, aizkuņģa dziedzerim un citiem orgāniem, kas ir iesaistīti gremošanas norisēs. Lai organisms varētu strādāt pilnvērtīgi, no rītiem ieteicams ēst vieglus produktus, kas dod enerģiju, piemēram, auzu pārslas.


Ideālais ēdienkartes plāns:

- Tibetā brokastīs ēd grauzdētus miežu miltus, ko papildina ar pienu, ūdeni un tēju. Nekad nevajag ķerties pie nākamās ēdienreizes, kamēr nav radusies izsalkuma sajūta.

- Otrajā ēdienreizē – pusdienās – var ēst vairāk nekā no rīta un der jebkura veselīga pārtika. Ir vērts ievērot principu – ēd mazāk, bet labāk. Ja garšo dārzeņi, raugies, lai to būtu pēc iespējas vairāk un dažādi.

Reklāma
Reklāma

- Vakarā tibetieši iesaka ēst zupu ar makaroniem un dārzeņiem. Zupa raisa siltuma sajūtu, mieru, gādā par labu miegu un labiem sapņiem. 

 

Avots: Žurnāls "100 Labi Padomi"