Kauns no sevis kā motivācija notievēt. Vai esi juties līdzīgi?

Kāda 22 gadus veca sieviete un divgadīga puisēna māmiņa – angliete Džeida – lēmumu notievēt pieņēma pēc tam, kad piedzīvoja, viņasprāt, kaunpilnu situāciju – iesprūšanu slidkalniņā. Vai tu kādreiz esi juties līdzīgi - pieņēmis lēmumu atbrīvoties no liekajiem kilogramiem dēļ tā, ka sava izskata dēļ sakaunies..?

Ekrānšāviņš no kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņš no kasjauns.lv.

 

22 gadus vecā angliete Džeida pagājušajā gadā devās uz Disnejlendu Floridā un savu kuplo formu dēļ piedzīvoja pazemojumu: viņu nomērīja kā lopiņu, pirms laist karuselī, un pēc tam Džeida burtiski iesprūda slidkalniņā. 

 

Tās bija manas pirmās brīvdienas ārpus valsts robežām, un šķita, ka gaidāmas labākās izklaides mūžā, taču tās beidzās ar asarām un jušanos kā totālai idiotei,” stāsta Džeida, kura tobrīd svēra krietni vairāk kā 100 kilogramos. Šobrīd sieviete ir 57 kilogramus smaga, un svara nomešanai pievērsās pēc negantā pazemojuma atrakciju parkā. Vairāk foto ar Džeidas pārvērtībām skaties šeit - www.kasjauns.lv.


Toreiz rotaļu parkā Džeidai palūdza izstāties no rindas uz karuseļiem – viņa esot par resnu, lai baudītu šādu izklaidi. Lai konstatētu, vai patiešām ķermenis neietilptu sēdeklī, jauno sievieti paaicināja nosvērties un nomērīties.

Toreiz rotaļu parkā Džeidai palūdza izstāties no rindas uz karuseļiem – viņa esot par resnu, lai baudītu šādu izklaidi. Lai konstatētu, vai patiešām ķermenis neietilptu sēdeklī, jauno sievieti paaicināja nosvērties un nomērīties. Personāls sacīja, ka teorētiski viņa var vizināties, taču iesēdināja Džeidu speciālā, milzīgā krēslā, kas paredzēti ar aptaukošanos diagnozi sirgstošajiem. „Tas cirks norisinājās visu cilvēku acu priekšā! Tāds pazemojums...,” dramatiskos notikumus atceras jaunā māmiņa. Visu amerikāņu kalniņu brauciena laiku viņa esot noraudājusi. Ne no bailēm. No pazemojuma sajūtas. 

 

It kā ar to vien nepietiktu, mirkli vēlāk viņa vārda tiešā nozīmē iesprūda ūdensparka slidkalniņā. Tas noticis tieši blakus skatu platformai, uz kuras bija daudz cilvēku, kas vēro atpūtnieku priecāšanos ūdenī un slidkalniņos. „Trubā biju iesprūdusi vismaz 4 minūtes, satiksme aiz manis bija apstājusies. Tas bija šausmīgi.” 

 

Džeida, kura kopā ar 23 gadus veco līgavaini audzina divgadīgu dēlu, arī līdz tam bija aizdomājusies, ka viņai vajadzētu notievēt. „Taču nekad netiku prātojusi, ka tieši ceļojumā uz ASV – uz tradicionāli resnu cilvēku reģionu – sajutīšos tik nepieļaujami resna,” secina britu sieviete. 

Reklāma
Reklāma

Nekad netiku prātojusi, ka tieši ceļojumā uz ASV – uz tradicionāli resnu cilvēku reģionu – sajutīšos tik nepieļaujami resna.


Atgriezusies mītnes zemē, viņa tūdaļ devās uz vietējiem „svara vērotājiem”, kur Džeidai izstrādāja īpašu diētu. Līdz kritiskajam momentam atrakciju parkā sieviete ēda pat trīs gruntīgas vakariņas vienā vakarā – pirmā maltīte pašas mājās, nākamā – pie vīra vecākiem, un atpakaļceļā vēl sapirkušies vistiņas un čipsus. „Es krāmēju sevī ēdienu visu laiku,” viņa saka. 

 

Līdz ar jaunās diētas noteikšanu Džeida krietni samazināja porciju izmērus, atteicās no šokolādes, saldumu vietā lutinot sevi ar zema tauku satura produktiem un augļiem. 

 

Gadu pēc notikušā Džeidai izdevies nomest pusi svara, paliekot pie 57 kilogramiem. Džeidas līgavaiņa draugi pat neesot varējuši atpazīt viņu – tik ļoti mainījies vizuālais tēls. Apritot gadam kopš pazemojošā Floridas Disnejlendas apmeklējuma, viņa kopā ar mīļoto devusies uz atrakciju parku Parīzē. „Es gāju ar augsti paceltu galvu. Un es varēju kāpt jebkurā no karuseļiem!”  

 

Avots: www.kasjauns.lv