4 ieteikumi, kā nodrošināt veselu un mirdzošu ādu vasarā

Katram gadalaikam ir raksturīgi unikāli laikapstākļi, kas prasa arī atbilstošas rūpes par ķermeņa ādu. Tā kā beidzot klāt ir ilgi gaidītā vasara, lai to izbaudītu pilnībā, nepieciešams nodrošināt arī īpašas rūpes par ķermeņa ādu. Kā šajā sezonā uzturēt veselīgu un mirdzošu ķermeņa ādu, stāsta Dove zīmola vadītāja Jūlija Kravčenko.

Ir vērts atcerēties, ka pārmērīga sauļošanās solārijā vai saulē ietekmē ādu negatīvi, kā arī neatgriezeniski to bojā, pakļaujot nopietniem veselības problēmu draudiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ir vērts atcerēties, ka pārmērīga sauļošanās solārijā vai saulē ietekmē ādu negatīvi, kā arī neatgriezeniski to bojā, pakļaujot nopietniem veselības problēmu draudiem.

 

1. Pārskati savu uzturu. Uzturam un dzīvesveidam ir noteicoša loma ādas veselībā. Ieteicams samazināt cukuru saturošu ēdienu un dzērienu, piemēram, konfekšu un gāzēto dzērienu ar saldinātājiem, patēriņu. Vairāk jāēd svaigi sezonas augļi, dārzeņi dažādās krāsās, kas ir bagāti ar vērtīgiem vitamīniem. Ķermenis būs pateicīgs, ja izvēlēsies svaigus augļus, nevis saldumus. Lieto uzturā arī pilngraudu pārslas, svaigas zivis, riekstus, kuru sastāvā ir svarīgās taukskābes – tās palīdzēs nodrošināt ādas svaigumu, elastību un mirdzumu. Labi zināms fakts, ka ūdens ir svarīga uztura sastāvdaļa visa gada garumā, bet tieši vasarā pastāv vislielākais risks dehidrēties, un tad arī āda kļūst sausa, veidojas sausi pleķi, tā zaudē mirdzumu un rodas neveselīgs ādas tonis. Ūdeni ieteicams dzert regulāri un visas dienas garumā, vēlams tieši starp ēdienreizēm, jo tas gan mitrinās ādu, gan palīdzēs izvadīt no organisma uzkrājušos toksīnus, lai āda atgūtu mirdzumu.  

 

2. Pievērs uzmanību savam dzīves veidam un ritmam. Esi aktīvs un ieplāno laiku fiziskām aktivitātēm, lai uzturētu ādu tvirtu, veselīgu un stingru, kā arī atbrīvotos no dienas laikā uzņemtā stresa. Stress ietekmē ādas veselību, tāpēc ir svarīgi atrast aktivitātes, kas to samazina un spēj relaksēt. Organismam ir dabisks aizsargmehānisms pret stresu, tādēļ no tā ir nepieciešams atbrīvoties, citādi tas kļūst redzams arī ārēji, piemēram, uz ādas. Jāizvairās no tādiem ādas veselību ietekmējošiem faktoriem kā smēķēšana, alkohols,  pārmērīga dekoratīvās kosmētikas lietošana,  solārijs, kas paātrina ādas novecošanos.

 

Reklāma
Reklāma

3. Izvēlies piemērotu ādas kopšanu. Parūpējies par savu ādu un nodrošini tai nepieciešamo aprūpi. Pārliecināties par savas ādas stāvokli var ļoti vienkārši – ar pirkstiem pastiep nelielu ādas laukumu, piemēram, uz rokas. Ja pēc tam uz ādas paliek baltas līnijas, tad āda ir sausa un tai ir nepieciešama papildu mitrināšana. Vasarā āda ir jāpalutina ar mitrinošiem un barojošiem ķermeņa losjoniem. Svarīgi arī ik pa laikam ādu noskrubēt, lai atbrīvotos no vecās ādas, kā arī tā atgūtu mirdzumu un gludumu. Lai justos ērti, nepieciešams parūpēties arī par maigo un jutīgo ādu padusēs, izvēloties sev piemērotu antiperspirantu, kas pasargās pret svīšanu, nepatīkamu aromātu, kā arī nodrošinās svaigumu, un mitrinās ādu padusēs. 

 

4.  Parūpējies par ādu pirms un pēc sauļošanās. Vislielākajam apdeguma riskam āda tiek pakļauta saskarē ar saules stariem no plkst. 10:00 līdz 15:00, kas ir viskarstākais laiks dienā. Ir vērts atcerēties, ka pārmērīga sauļošanās solārijā vai saulē ietekmē ādu negatīvi, kā arī neatgriezeniski to bojā, pakļaujot nopietniem veselības problēmu draudiem. Izvēlies arī ādai atbilstošu saules aizsargkrēmu ar UVB un UVA filtru, jo tas pasargās ne tikai ādas virsējos, bet arī dziļākos slāņus. Pēc sauļošanās ādu ir nepieciešams ieziest ar barojošu losjonu, kas gan baro, gan mitrina, gan piešķir tūlītēju mirdzumu. Svarīgi ir ievērot mērenību sauļojoties, lai āda pamazām pierastu pie saules un siltuma, kā arī pakāpeniski iegūtu iedegumu.