Kā izskatīties slaidākai! Piecu sieviešu figūru tipu apraksti un ieteikumi to īpašniecēm

Katra dāma savā figūrā atradīs kādu nepilnību, kas nepatīk. Taču mēs visas esam dzirdējušas teicienu, ka defektus ir jāmāk pārvērst par efektiem vai arī jāprot tos nomaskēt. Tad nu stiliste un vizāžiste Una Bernatoviča dalās rekomendācijās, kā panākt, lai ķermenis izskatītos vizuāli slaidāks un pievilcīgāks.

Visas figūras ir skaistas!

FOTO: Shutterstock.com

Visas figūras ir skaistas!

„Visas figūras ir skaistas! Nav nepievilcīga auguma, ir nepareiza apģērba un aksesuāru izvēle,” saka stiliste Una Bernatoviča.  Un dalās ar padomiem, kā dažādiem figūru tipiem izskatīties vizuāli pievilcīgākiem.

 

1. figūras tips. Tievs viduklis, noapaļoti pleci, ļoti izteiktas krūtis un gurni.

Stiliste rekomendē iegādāties savā garderobē apģērbu ar piegulošu augšdaļu un brīvi krītošu daļu no gurniem. Ja bieži tiek valkātas žaketes un kleitas, šim figūras tipam vispiemērotākās būs trapecveida kleitas un piegulošas žaketes, kuru garums ir līdz gurniem.

 

2. figūras tips. Ķermeņa plecu daļa ir šaurāka par gurniem jeb trapecveida siluets.

Šāda figūras tipa īpašniecei būtu jāakcentē vairāk ķermeņa augšdaļa un nav jāizceļ gurni. Izraudzīties vajadzētu tādus tērpus, kuru plecu un krūšu joslā ir dekoratīvi elementi, kā arī jāizvēlas tumšās krāsas, viegli drapēti un vienkrāsaini audumi apģērba lejasdaļā.

 

3. figūras tips. Plati pleci un krūtis, bet sašaurināts viduklis un gurni.

Reklāma
Reklāma

Ķermeņa augšdaļai vēlams izraudzīties apģērbu klusinātos toņos. Ieteicams izvēlēties svārkus ar dekoratīviem elementiem – kabatām, ielocēm vai šķēlumiem. Tas paplatinās gurnu daļu. Kā arī vēlams tērpam pieskaņot garenas formas aksesuārus.

 

4. figūras tips. Plecu un krūšu daļa platumā un apjomā līdzinās gurniem. Viduklis – neizteikts.

„Vislabāk izvēlēties šauras vienrindas un divrindu pogu žaketes. Tērpiem sānu līnijā vēlami ielaidumi. Šādam figūras tipam labi izskatās apģērbi ar V veida un laiviņveida kakla izgriezumu, kā arī ar dekoratīviem elementiem plecu daļā,” rekomendē modes un izklaides centra „Rīga Plaza” „Stila 3dienu” stiliste Una.

 

5. figūras tips. Noapaļoti un šauri pleci, apjomīga vēdera daļa.

Jāizvēlas apģērbs, kas brīvi krīt pāri visam augumam, kā arī svarīgas ir vertikālās līnijas visa tērpa garumā. Tāpat kā 4. figūras tipam, arī šādai auguma formai ir jāizraugās drēbes ar V veida kakla izgriezumu un garas rotas. Lai paplatinātu plecu daļu, šai ķermeņa vietai ieteicamas horizontālas līnijas.