Skropstu tuša var sabojāt tavu skaistumu! 6 biežāk pieļautās kļūdas

Skropstu tuša ieņem īpašu vietu sievietes kosmētikas maciņā. Tāpēc vēl jo vairāk ir būtiski zināt, ka šis «skaistuma ierocis» var ne tikai uzlabot, bet arī sabojāt izskatu. Uzzini, kādas ir 6 raksturīgākās kļūdas lietojot skropstu tušu.

Lai arī tev šķiet, ka tuša ir laba, pēc derīguma termiņa beigām to nav vēlams lietot, jo tā vari iedzīvoties, piemēram, acu konjunktivītā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai arī tev šķiet, ka tuša ir laba, pēc derīguma termiņa beigām to nav vēlams lietot, jo tā vari iedzīvoties, piemēram, acu konjunktivītā.

 

 

1.    Nepietiekams izliekums 

Ne visām sievietēm no dabas ir dotas izliektas skropstas. Lai arī virkne skropstu tušu sola šo problēmu atrisināt, tas nav tik vienkārši. Patiesībā, labākais veids, kā iegūt vizuāli skaistu skropstu izliekumu, ir speciāla skropstu atliecēja iegāde. Atceries, ka tas ir jālieto pirms tušas uzklāšanas, nevis pēc. Otrs variants - apmeklēt skaistumkopšanas salonu un ielikt skropstu ilgviļņus. Tie ļauj saglabāt fiksētu izliekumu aptuveni divus mēnešus. 

 

2.    Nepareiza lietošana 

Daudzas no mums pirms tušas uzklāšanas kārtīgi izmērcē birstīti  tūbiņā, stauji to kustinot augšup – lejup, ar mērķi, lai birstītei pieliptu pēc iespējas vairāk tušas. Taču tas nav pareizi. Šādi kustinot birstīti tūbiņā iekļūst gaiss, kas veicina kaitīgo baktēriju veidošanos un paātrina tušas izžūšanu. Pietiks, ja birstīti izņemsi uzreiz no tūbiņas un pēc lietošanas to rūpīgi aizskrūvēsi. Tad tuša kalpos ilgāk un nemetīs «bumbulīšus». 

Skropstu krāsošana ar tušu.

3.    Derīguma termiņš 

Nav pamata uzskatīt, ka laba un dārga skropstu tuša var kalpot mūžīgi. No lielā  dekoratīvās kosmētikas klāsta, tieši skropstu tušai ir īsākie derīguma termiņi – aptuveni 3 mēneši kopš atvēršanas brīža. Lai arī tev šķiet, ka tuša ir laba, pēc derīguma termiņa beigām to nav vēlams lietot, jo tā vari iedzīvoties, piemēram, acu konjunktivītā. Bez tam, veca tuša ne tikai met «bumbuļus», bet arī birst, ko pati vari nepamanīt, toties apkārtējie gan to redzēs. 


Reklāma
Reklāma

4.    Jo vairāk, jo labāk 

Šī ir viena no izplatītākajām skropstu tušas izmantošanas kļūdām. Nevajag domāt – jo vairāk tušas kārtas uzklāsi, jo skaistāk izskatīsies. Nav nekādas vajadzības «ķellēt» tušu uz skropstām, līdz tās sāk lipt kopā. Pietiek ar pāris reizēm, lai skropstas izskatītos dabiski skaistas. Ja tev šķiet, ka ar to nepietiek, labāk nomaini skropstu tušu. Vislabāko rezultātu sniedz tušas, kas sola nodrošināt «mākslīgo skropstu efektu». 


5.    Nekrāsotas skropstu saknes 

Pavirši krāsojot skropstas var gadīties, ka nenokrāsojas to saknes. Tas nav labi, jo vizuāli sašaurina acis un saīsina skropstas. Rezultātā acis var izskatīties nogurušas un pat saraudātas. Tāpēc centies skropstu nokrāsot pilnībā, sākot no saknēm, līdz galiņiem. 

 

6.    Steigā uzklāta tuša 

Steiga ir galvenā kļūda make up klāšanā, it sevišķi tas attiecas uz skropstu tušu. Ātrumā klāta tuša var atstāt nepatīkamas sekas, piemēram, tā sasmērē augšējo plakstiņu, ko ir grūti notīrīt. Labāk to dari mierīgi un baudi rezultātu, jo tā minūte, kuru iegūsi steigā krāsojot skropstas, tavā dzīve neko nemainīs!

 

Avots: www.kasjauns.lv