"Māmiņu aptieka" – palīgs jaunajiem vecākiem

Mēness aptieku tīkls ir ieviesis īpašu pakalpojumu jaunajiem vecākiem un mazuļiem – Māmiņu aptieka, un nu jau 29 aptiekās visā Latvijā gan topošie, gan esošie vecāki un citi ģimenes locekļi var iegādāties mazulim nepieciešamās preces vienuviet. Māmiņu aptiekā vienmēr varēs saņemt farmaceita padomu, tāpēc uz šo aptieku droši var nākt tie, kuri pagaidām vēl neorientējas mazuļiem domāto preču klāstā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meklē mēnestiņu ar mazulīti!

Mēnestiņš ar mazulīti ir pazīšanās zīme, kas rāda, ka te atrodas Māmiņas aptieka. Aptieku darbinieki daudz domājuši un gādājuši par to, lai sortiments būtu bagātīgs, dažādām vajadzībām un pirktspējas līmenim atbilstošs, lai preces būtu ērti un pārdomāti izkārtotas. Mazsvarīgi nav arī tas, ka Māmiņas aptiekā var iebraukt ar bērnu ratiņiem un nesteidzīgi visu izpētīt. Lai arī daudzas līdzīgas preces var atrast arī lielveikalu plauktos, tur blakus nebūs farmaceita, kurš smalki izskaidrotu dažādu bērna kopšanas līdzekļu priekšrocības, kosmētikas produktu sastāvu, ieteiktu piemērotākos bērnu pārtikas produktus vai vitamīnus topošajai māmiņai. Nemaz jau nerunājot par to, ka ar aptiekāru var konfidenciāli izrunāt jautājumus, kurus nemūžam neapspriestu ar lielveikala pārdevēju.

Būtiski ir tas, ka topošās māmiņas šīs jostas var ne tikai aplūkot, bet arī piemērīt.

No grūtniecības testa līdz māneklīšiem

Aptiekās preces ir izvietotas ērti, lai var viegli atrast nepieciešamo. Atsevišķā plauktā novietoti dažādi grūtniecības testi, ar kuru palīdzību sieviete ātri un ērti var uzzināt par gaidāmo notikumu. Turpat netālu ir arī sabalansēti vitamīnu un minerālvielu kompleksi, kas palīdz apgādāt topošās māmiņas organismu ar visu nepieciešamajām vielām gaidīšanas laikā. Grūtniecības laikā sievietes ķermenis prasa un ir pelnījis arī īpašu attieksmi, kuru nodrošināt palīdzēs dažādi ādas kopšanas un mazgāšanas līdzekļi – gan ādas tvirtumam, gan aizsardzībai pret strijām. Aptiekā ir pieejama speciālā veļa no dabīgiem materiāliem, kas pielāgojoties ķermeņa formas izmaiņām, ļaus justies ērti un komfortabli visu mazuļa gaidīšanas laiku. Lai būtu vieglāk iznēsāt bērniņu, daudzām sievietēm ārsti iesaka nēsāt grūtnieču jostu, kas balsta vēderu un atslogo muguru. Būtiski ir tas, ka topošās māmiņas šīs jostas var ne tikai aplūkot, bet arī piemērīt. Šim nolūkam aptiekās ir iekārtota īpaša telpa, turklāt aptiekas darbinieces katrai apmeklētājai palīdzēs atrast arī piemērotāko modeli. Ja vēlamā izmēra vai krāsas jostu atrast neizdosies, to var pasūtīt un jau dienas laikā saņemt kāroto preci.

Māmiņas aptiekā var iebraukt ar bērnu ratiņiem un nesteidzīgi visu izpētīt.

Ņam, ņam!

Reklāma
Reklāma

Māmiņas aptiekā plašā klāstā pieejami arī visdažādākie mākslīgie piena maisījumi zīdaiņiem, arī speciālie maisījumi bērniem, kuriem ir alerģija pret piena olbaltumvielām, zarnu kolikas vai kādas citas veselības problēmas. Arī māmiņas, kas baro bērnu ar krūti, aptiekās var atrast visu sev nepieciešamo, sākot no salvetēm krūšu kopšanai, speciālus krūšturus, kompreses un krūts piena sūkņus, kas atvieglo dzīvi brīžos, kad jāiziet no mājas vai gadās saslimt. Lai sieviete pēc dzemdībām ātrāk atgūtu iepriekšējo ķermeņa formu, aptiekā var iegādāties arī koriģējošas biksītes un jostas. Ja māmiņa dažādu apsvērumu dēļ mazuli nebaro ar krūti, Māmiņas aptiekās var nopirkt arī dažādas pudelītes un knupīšus. Te katrs var izvēlēties sev tīkamāko dizainu, krāsu, materiālu vai konkrētas ražotājfirmas produkciju. Ir pat īpaša pudelīte, kas atgādina māmiņas krūti! Lai mazuļa ēdināšana būtu droša, ir pieejami arī dažādi pudelīšu un knupīšu kopšanas materiāli.

Drošai videi un veselībai

Aptiekās nopērkami arī dažādi drošības līdzekļi, piemēram, elektrības kontaktu aizsargi. Te var atrast bērna kopšanai piemērotas ķemmītes, šķērītes, māneklīšus, ķēdītes to turēšanai un pat īpašas mazas somiņas māneklīša ielikšanai, karotītes, termometrus u.c. Termometrs bērna ķermeņa temperatūras noteikšanai ir drošs, precīzs un darbojas ātri – tas nav jātur padusē vai cirksnī. Vecākiem rūpes par jaundzimušo atvieglos speciālie ķermeņa kopšanas un mazgāšanas līdzekļi – šampūni, eļļas, mitrinošie losjoni, krēmi, arī alerģiskai un sakairinātai ādai. Rudens/ziemas periodā īpaši pieprasīti ir līdzekļi, kas paredzēti zīdaiņa ādas kopšanai un aizsardzībai sliktos laika apstākļos.


Podiņlietas

Māmiņas aptiekā plašā izvēlē ir dažādu ražotāju, izmēru un modeļu autiņbiksītes, kas ir dzīves nepieciešamība, sākot no pirmajām dzīves dienām līdz brīdim, kad bērns iemācās lietot podiņu. Lai jaunajām māmiņām būtu vieglāk izvēlēties sev un mazulim nepieciešamo, Mēness aptiekas katrai autiņbiksīšu pircējai dāvina īpašu dāvanu komplektu, kurā ir noderīgas lietiņas – autiņbiksīšu paraugi, pārtinamie paladziņi, māneklītis, krēms iekaisumiem un citas lietas. Šādus dāvanu komplektus jaunie vecāki saņem arī vairākās dzemdību nodaļās visā valstī. Pircēju piekrišanu jau ir iemantojis stends, kur autiņbiksītes safasētas pa trim – nav jāpērk visa lielā paka, lai izmēģinātu jaunu veidu, tas ir arī glābiņš situācijās, kad pamperi aizmirsušies mājās vai pēkšņi aptrūkušies naktī.


Ieskaties: www.menessaptieka.lv