Būt formā pirms un pēc dzemdībām. Kā to panākt?

Bērniņa gaidīšanas laikā sievietes ķermenis piedzīvo būtiskas izmaiņas: āda uz vēdera tiek izstaipīta, zaudē elastību, kā rezultātā rodas strijas uz dažādām ķermeņa vietām. Gurnu apvidū uzkrājas tauku rezervītes un parādās „apelsīna miziņa”. Ko ar to pēc dzemdībām iesākt..?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grūtniecības laikā ir grūti atteikties no sevis palutināšanas ar kādu kārumu... Protams, katra sieviete cer, ka pēc dzemdībām atgriezīsies iepriekšējās formas un dažām tas arī itin viegli izdodas, tomēr vairumam sagādā nopietnas problēmas. Lai gan psiholoģiski esam laimīgas par mazā brīnumiņa nākšanu pasaulē un mēģinām aprast ar jauno mātes lomu un pienākumiem, tomēr katra savā būtībā esam un paliekam arī sieviete, kura grib labi izskatīties un patikt sev un saviem tuvajiem.

 

Diemžēl nekaitīgu un drošu metožu šajā periodā ir visai maz. Stingra diētu ievērošana nav ieteicama, jo var atsaukties uz bērniņa veselību gan to gaidot, gan barošanas periodā. Tāpat pēcdzemdību periodā jaunā māmiņa vēl jūtas fiziski vāja, tāpēc arī aktīva vingrošana sagādā tīrās mokas, bez tam ne vienmēr visi vingrojumi un palīglīdzekļi ir ieteicami dažādu pēcdzemdību komplikāciju dēļ.  

 

Ar ko sākt?
Jau kādu laiku klīnikā Premium Medical tiek testēta un ar ļoti labām klientu atsauksmēm novērtēta sistēma TriActive. Sistēmā TriActive ir apvienotas 3 dažādas metodes: lāzera stimulācija, lokālā atdzesēšana, ritmiskā vakuma masāža, kuras pastiprina viena otras radīto efektu. Tas varētu būt pirmais solis, kā grūdiens uz sevis atjaunošanu, kuram var sekot citas procedūras ar brīnišķīgiem rezultātiem. Jāatceras, ka katra esam unikāla un neatkārtojama un līdz ar to ceļš uz sevis atgūšanu katrai ir individuāls.


Premium Medical SPA speciāliste Egija Zelbere atklāj, ka arTriActive palīdzību varam cīnīties ar dažādām grūtniecības laikā radušām problēmām:
•    Hormonālās izmaiņas, kā rezultātā muskuļi un saites atslābst, izmainās stāja un gaita, traucēta iekšējo orgānu darbība, apgrūtināta asinsrite, elpošana kļūst seklāka.
•    Strijas ir bieža problēma, ar ko sastopas sievietes pēc grūtniecības. Nepievilcīgas rētas uz vēdera, krūtīm un gurniem, negribas skatīties spogulī un strauji samazinās pašvērtējums. Strijas rada elastīgo šķiedru bojājumi, ādas mikroskopiskie plīsumi, kas rodas ādai pastiprināti izstiepjoties un hormonālu izmaiņu dēļ. Strijas ir ādas veidošanas defekts un mēdz parādīties uz vēdera, uz krūtīm, uz gurniem un uz rokām.
•    Izstaipīta, nokarena āda – par ādas tvirtumu un elastību organismā rūpējas kolagēns kopā ar elastāna olbaltuma šķiedrām, kuras ir izturīgas un elastīgas, izpilda ādas karkasa funkcijas. Bērniem un jauniem cilvēkiem šis karkass ir ideālā stāvoklī un kolagēna šķiedras pastāvīgi atjaunojas. Bet ar vecumu, bieži jau pēc 25 gadiem, šūnu aktivitāte samazinās un spēja aizvietot novecojušās šķiedras ar jaunām palēninās. Rezultātā kolagēns perforējas, āda zaudē elastību, nokarājās.
•    Tūska – grūtnieces organismā šķidrums tiek aizturēts par 20 procentiem vairāk nekā citiem cilvēkiem. Limfas atteces traucējumu dēļ var veidoties tūska.
TriAktive stimulējošā saistaudu un zemādas masāža fizioloģiski iedarbojoties ļauj aktivizēt organisma bioloģiskās attīrīšanas mehānismus, uzlabot skābekļa piegādi audiem un harmonisku saistaudu šķiedru atjaunošanu.
Pateicoties lāzera iedarbībai tiek aktivizēta arteriālās, venozās un limfātiskās sistēmas darbība, veicināti kolagēna un elastāna sintēzes procesi – āda izlīdzinās, paliek tvirtāka.

Šo metodi pielieto arī pretnovecošanas programmās, celulīta ārstēšanā, ka arī pēcoperācijas un rehabilitācijas periodā.

Reklāma
Reklāma

Vakuuma masāža pastiprina limfodrenāžas efektu – uzlabojas ādas asinsapgāde (aktīvāk tiek piegādāti barības vielas un skābeklis, kā arī ātrāk tiek izvadīti sabrukšanas produkti) un audu mobilizāciju.
Lokālā atdzesēšana pastiprina lāzera iedarbību – stimulē tūskas uzsūkšanos, palielina muskuļu tonusu un ādas elastību un virsējās struktūras un krāsas uzlabošanos.
Šo metodi pielieto arī pretnovecošanas programmās, celulīta ārstēšanā, ka arī pēcoperācijas un rehabilitācijas periodā.


Jaunās māmiņas Diānas pieredze
Šo procedūru izmēģināja klīnikas Premium Medical kliente Diāna Stabulniece un tieši viņa bija tā, kas ierosināja par TriActiv pastāstīt lielākai auditorijai, jo pati ar rezultātu ir ļoti apmierināta un novēl to arī citām jaunajām māmiņām.
Diānu izmēģināt šo procedūru pamudināja māsas izskats, kas ar TriActiv palīdzību pēc dzemdībām strauji atguva formu un 5 mēnešu laikā bija kļuvusi daudz slaidāka un izskatījās labāk nekā pirms dzemdībām. „Arī es, līdzīgi kā daudzas citas, biju izmēģinājusi dažādas procedūras ķermeņa formas un ādas elastības uzlabošanai, cenšoties cīnīties ar svara palielināšanos un ādas stāvokļa pasliktināšanos. Uzsāku procedūru rudenī, bet pēc 5 reizēm atklāju, ka arī es gaidu bērniņu. Tāpēc nācās kursu pārtraukt. Ļoti mani izbrīnīja fakts, ka, gaidot bērniņu, svarā pieņēmos tikai par 4,5 kg visā grūtniecības laikā. Pie tam - kājas, rokas un dibens arī 9. mēnesī bija tievāks nekā pirms tam, izauga tikai puncis. Ēšanā sevi neierobežoju, ēdu daudz vairāk nekā pirms grūtniecības (ar pirmo bērnu svarā pieņēmos par 23 kg, sekojot līdzi tam, ko ēdu). Protams, ka katra grūtniecība ir savādāka, bet domāju, ka šajā gadījumā būtiska loma bija pirms tam izietajām TriActiv procedūrām, kuru rezultātā uzlabojās vielmaiņa”, stāsta Diāna.
Sajūtas pēc pirmās procedūras

Diāna atklāj, ka pēc pirmās procedūras viņu pārsteidza viegluma sajūta, kas pavadīja jau izejot pa Premium Medical durvīm: „Jutos tik labi, ka likās - varēju lidināties mākoņos. Nākošajā dienā secināju, ka āda palikusi maigāka, bet skeptiski sevi apsaucu, jo domāju, ka tās ir tikai iedomas - taču nē, arī kolēģe, ar kuru padalījos iespaidiem, to apstiprināja.”

Sajūtas procedūras laikā
„Procedūras laikā jutos labi (atzīmēšu, ka piederu pie nedaudzajām sievietēm, kurām ne pārāk patīk masāžas, vai pat gluži otrādi - man tās nepatīk). Nav nekādu nepatīkamu izjūtu no vakuuma (kas rodas gadījumā, ja vakuums pārāk spēcīgs), procedūras rezultātā neradās zilumi. Vislabākās izjūtas ir šobrīd, kad ārā tāds karstums - pēc TriActiv procedūras visu dienu jūtos patīkami atvēsināta. Kopumā procedūru varu aprakstīt tā: ar dušas galviņu, kas vēsa, tiek braukāts pa ķermeni. Ļoti patika attieksme un profesionalitāte.
Viegluma sajūta saglabājas vairākas dienas. Pati sev patīku un esmu lieliskā garastāvoklī, „stāsta Diāna.

Gala rezultāts
Diāna pēc savas pieredzes secina, ka būtisks svara zudums procedūru veikšanas laikā nav novērojams (svars samazinās par 2-3 kg), taču tas turpina samazināties pēc kursa beigšanas: ”Galvenā TriActiv priekšrocība, manuprāt, ir vielmaiņas procesu aktivizēšana. Arī āda paliek zīdaina, strauji mazinās celulīts. Ir jūtams, ka no organisma saudzīgi tiek izvadīts liekais šķidrums, kas pēc procedūru kursa pabeigšanas neatgriežas atpakaļ. Man rodas sajūta, ka turpinu tievēt, īpaši pie tā nepiedomājot, vēl ilgu laiku pēc procedūru pabeigšanas. Kā sieviete, kas izmēģinājusi dažādas procedūras, iztērējot salīdzinoši lielus naudas līdzekļus, varu apgalvot, ka TriActiv procedūras priekš manis ir bijis pats efektīvākais formas uzturēšanas veids”.

 

Piesakies uz bezmaksas konsultāciju!
Protams, vislabāk saprast, vai šī metode ir piemērota tieši jums, var palīdzēt personīga iepazīšanās ar šo sistēmu un konsultācijas ar speciālistiem, kas ar šo sistēmu klīnikā Premium Medical strādā, tāpēc š.g. 24. augustā no pulksten 12:00 līdz 15:00 būsiet mīļi gaidītas Premium Medical telpās pie SPA speciālistes Egijas Zelberes un fizioterapeites Jeļenas Vitoptovas, kuras labprāt atbildēs uz jautājumiem un veiks TriActive iespēju demonstrāciju.


Lūgums līdz š.g. 23. augustam pieteikt savu dalību pa e-pastu: info@premiummedical.lv


Papildus informācija par procedūru:
Veselīgas tievēšanas programma
TriActiv lāzera vakuuma masāža