6 padomi, kā, dzīvojot mājās, saglabāt skaistumu un veselību

Šajā saspīlētajā un neziņas pilnajā situācijā ikvienam jāaizdomājas – vai pēc ierobežojumu atcelšanas būsim kļuvuši par labāku sevis versiju, vai tieši pretēji. Ikdienas ritms ir izmainījies, un arvien vairāk jūtamies ierobežoti, norūpējušies un satraukti par nākotni. Tāpēc tieši patlaban ir īpaši būtiski parūpēties par savu ķermeni un izvairīties no nevēlamām sekām ilgtermiņā. 

Mūsu ķermenis sastāv apmēram no 70 procentiem ūdens. Tikai pietiekams šķidruma daudzums spēs nodrošināt ķermeņa funkciju efektīvu darbību.

FOTO: Shutterstock.com

Mūsu ķermenis sastāv apmēram no 70 procentiem ūdens. Tikai pietiekams šķidruma daudzums spēs nodrošināt ķermeņa funkciju efektīvu darbību.

“Artistry” skaistuma eksperts Andžejs Savickis apkopojis 6 ieteikumus, kas nodrošinās veselāku ķermeni un, iespējams, pārvērtīs šo par sevis pilnveidošanas laiku. 

1. Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks - vismaz piecas svaigu augļu un dārzeņu porcijas ik dienu
Daudzveidīgu pārtikas produktu uzņemšana spēcinās imūnsistēmu, kā arī samazinās infekcijas slimību risku. Ieteicams maltītes biežāk gatavot pašam un neaizstāt tās ar ātri pagatavojami pusfabrikātiem un neveselīgiem našķiem ar augstu cukura, tauku un sāls daudzumu. Katru dienu būtu lietderīgi uzņemt vismaz piecas svaigu augļu un dārzeņu porcijas. Tās ķermenim nodrošinās tik ļoti nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas - īpaši A, C un E, kā arī cinku, kuriem ir liela nozīme stipras imūnsistēmas uzturēšanā.


2. Darbs ir kā smiltis, kas vienmēr spēs aizpildīt brīvo laiku – paredzi laiku atpūtai
Strādājot attālināti, barjera starp darba un atpūtas laiku pamazām izzūd. Uzdevumu plūsma ir kā smiltis, kuras, ieberot glāzē, aizpilda visu brīvo vietu. Tā ir viegli aizmirst par primārajām vajadzībām, tādēļ būtiski novilkt skaidras robežas. Dienu veltīt produktīvam darbam, bet pēc tam ļauties prāta atslodzei. Lai nodrošinātu enerģiju nākamajai dienai, vitāli svarīgs ir arī kvalitatīvs miegs. Noteikts gulētiešanas un celšanās grafiks ilgtermiņā uzlabos miega kvalitāti.

 

3. Ķermenis ir tavs templis – uzturi to labā formā
Patlaban visbiežāk kājām noietais maršruts ir pārdesmit soļi virzienā no guļamistabas uz virtuvi. Ikdienas dzīvesveids kļuvis mazaktīvāks, taču to pašu nevarētu teikt par uzņemto kaloriju daudzumu. Ķermenis jācenšas nodarbināt kā minimums tikpat aktīvi, kā iepriekš. Laiku, kas iepriekš pavadīts, nokļūstot no punkta A līdz punktam B, varam izmantot rīta rosmes veikšanai. Savukārt iemīļotās TV pārraides skatīšanos iespējams apvienot ar kādu tiešsaistes sporta nodarbību. 

Uzturēt optimistisku dzīves skatījumu krīzes laikā var būt grūti, taču tas ir ļoti svarīgi garīgajai veselībai.

Reklāma
Reklāma

4. Lai labo emociju glāze vienmēr puspilna, nevis pustukša
Uzturēt optimistisku dzīves skatījumu krīzes laikā var būt grūti, taču tas ir ļoti svarīgi garīgajai veselībai. Šobrīd viegli sastapties ar satraukuma sajūtu, nedrošību un bailēm, ko radījušas negatīvas ziņas vai neziņa par nākotni. Taču laimes sajūtas radīšana cilvēka vispārējam noskaņojumam sniedz vairāk ieguvumus nekā negatīvo ziņu plūsma. Ļaujies piešķirt nedalītu uzmanību situācijām, kuras sagādā gandarījumu, piemēram, kopābūšanas mirkļiem ar ģimeni, maltīšu ieturēšanai vai grāmatu lasīšanai. Reizi dienā apstājies, ieelpo un piedomā par 3 lietām, kuras izraisījušas pateicības sajūtu. Iedrošini arī citus rīkoties tāpat, jo dažreiz mazās lietas dzīvē var izraisīt lielas korekcijas un pozitīvs skats uz dzīvi var kļūt par vērtīgu ieradumu. 

 

5. Katru dienu vismaz 1,5l ūdens
Mūsu ķermenis sastāv apmēram no 70 procentiem ūdens. Tikai pietiekams šķidruma daudzums spēs nodrošināt ķermeņa funkciju efektīvu darbību. Pilnvērtīga šķidruma uzņemšana veicina svara zudumu, uztur veselīgu ādu un matus, kā arī stiprina imunitāti. Taču tas neattiecas uz dzērieniem ar augstu cukura līmeni. Tieši dzeramais ūdens palīdz šūnām piesaistīt skābekli. Ja ikdienā tiek uzņemts vismaz 1,5l ūdens, tad šūnas spēj darboties ar pilnu jaudu – ne tikai aizsargājot pret svešķermeņiem, bet arī nodrošinot veselīgu izskatu.

 

6. Skaista un starojoša āda – pēc-izolācijas trends
Ādas veselība sākas dziļi zem virsējā slāņa. Katru dienu ārējie faktori, piemēram, saules gaismas iedarbība, stress, neveselīgs uzturs un smēķēšana, var radīt pārmērīgu daudzumu brīvo radikāļu. Tas paātrina ādas novecošanos un rada oksidatīvo stresu. Tikai ar uzturu nav iespējams uzņemt visas ķermenim nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus, tādēļ ikdienas rutīnā vēlams iekļaut nutrikosmētikas produktus, kuri uzlabo ādas dziļākos slāņus. Piemēram, Truvivity by Nutrilite™ uztura bagātinātājs visas dienas garumā apgādā ķermeni ar varu un E vitamīnu, ilgstoši aizsargājot pret oksidatīvā stresa cēloņiem. Pēc ierobežojumu atcelšanas skaista un starojoša āda būs pamanāmākā lieta, tādēļ laiks pilnveidot sevi jau no šodienas.  

Saistītie raksti