Iegurņa pamatnes muskuļi un to būtiskā loma sievietes dzīvē

Lai justos labi, ir ļoti svarīgi rūpēties ne tikai par saviem mīļajiem, bet arī pašai par sevi un savu veselību. Fiziskās aktivitātes ir viens no labas veselības veicināšanas stūrakmeņiem. Sievietes nereti zina, kā trenēt vēderpreses vai sēžas muskuļus, bet par iegurņa pamatnes muskuļiem šo zināšanu trūkst.
Kā pareizi sasprindzināt un atslābināt iegurņa pamatnes muskuļus, Tev vislabāk varēs pastāstīt un iemācīt fizioterapeits.

FOTO: Publicitātes foto

Kā pareizi sasprindzināt un atslābināt iegurņa pamatnes muskuļus, Tev vislabāk varēs pastāstīt un iemācīt fizioterapeits.

Katrai sievietei būtu jāzina par iegurņa pamatnes muskuļiem un to būtisko lomu sievietes veselībā, it īpaši grūtniecības un pēcdzemdību periodā, kā arī sievietēm pēc menopauzes.  Kāpēc? Tāpēc, ka tie ir muskuļi, kuri balsta iegurņa orgānus, piedalās urīna, fēču saturēšanā un seksuālās funkcijas nodrošināšanā. Kā biežākie riska faktori iegurņa pamatnes muskuļu disfunkcijai tiek minēti grūtniecība un dzemdības, sievietes vecums un paaugstināts ķermeņa masas indekss. 

 

Lai sāktu strādāt ar šiem muskuļiem, svarīgi ir saprast, kur tie atrodas un kā tos sasprindzināt. 

 

Mēs tos nevaram redzēt, vien sajust, jo šie muskuļi atrodas iegurnī un kopā ar citiem audiem veido dinamisku platformu, kuru mēdz salīdzināt ar batutu. 

 

Lai atrastu šos muskuļus, ir sevi jāiepazīst, jāspēj atslābināties, apstādināt domu karuseli un sajust, kā saspringst muskuļi ap urīnizvadkanālu, maksti, taisno zarnu un paceļas uz augšu (galvas virzienā) un tad atslābinās. Tas nav viegli, jo gadās, ka sieviete sasprindzina pavisam citus muskuļus un sevi nejauši apmāna. Visbiežāk sievietes, iegurņa pamatnes muskuļu vietā, sasprindzina sēžas muskuļus, kāju pievilcējmuskuļus, ierauj vēderu un grib aizturēt elpu. 

 

Kā pareizi sasprindzināt un atslābināt iegurņa pamatnes muskuļus, Tev vislabāk varēs pastāstīt un iemācīt fizioterapeits, kurš ir specializējies iegurņa pamatnes veselības jomā. Fizioterapeits pastāstīs arī par iegurņa pamatnes vingrojumu pamatprincipiem un kādās pozās šos vingrojumus vajadzētu veikt un no kādām aktivitātēm izvairīties, ja šie muskuļi nav pietiekami spēcīgi.

 


Ja ir kādas sūdzības, kuras varētu būt saistītas ar iegurņa pamatnes muskuļu disfunkciju (piemēram, urīna, fēču nesaturēšana u.c.),

 

svarīgi sākt ar sūdzību cēloņa noskaidrošanu, konsultējoties ar savu ārstu, veicot attiecīgos izmeklējumus un izvēloties efektīvāko ārstēšanas metodi. 

 

Jāatceras, ka nepieciešamības gadījumā jālieto arī pareizi higiēnas izstrādājumi.
 

Lai Tev izdodas iegurņa pamatnes muskuļus atrast, sajust, sasprindzināt un vingrot pareizi!  Veiksmi!

Fizioterapeite Egija Kovaļenko

 

MoliCare. Drošība. Katru dienu.

 


MoliCare® Premium Lady ir anatomiski pielāgoti ieliktņi un uzsūcošās bikses sievietēm vieglai līdz mērenai urīna nesaturēšanai, kas sniedz drošu aizsardzību, vienlaikus uzturot veselīgu ādu. Pārbaudīta drošības un ādas panesamības kombinācija ( pH 5,5). Tie ir dermatoloģiski pārbaudīti.

 

MoliCare® Premium Lady ieliktņiem un uzsūcošajām biksēm ir:

  • Mīksts gaisu caurlaidīgs materiāls;
  • Maigs virsējais slānis piesūcināts ar Aloe Vera;
  • Nepatīkamo aromātu neitralizējošs efekts;
  • Trīspakāpju absorbējošais slānis, kas nodrošina ātru uzsūkšanos un sausu virsmu.

 

MoliCare® Premium Lady uzsūcošajām biksēm ir pazemināta jostas vieta, kas padara tās neredzamas zem virsdrēbēm.

 

 

MoliCare® Premium Lady higiēnas izstrādājumi nopērkami Apotheka un Mana aptieka aptiekās.