Iesnas traucē bērnam gulēt? Atvieglo elpošanu ar aromātiskajiem plāksteriem!

Iesnas – varētu likties, ka tas ir sīkums! Bet ne bērnam. Iesnas mazajam var radīt ievērojamu diskomfortu. Jo īpaši iesnas traucē naktī, kad elpošana kļūst apgrūtinoša un tiek traucēts gan mazuļa, gan vecāku miegs. Tad laba alternatīva, kā palīdzēt mazajam, ir aromātiskie plāksteri.

Katra vecāka vēlēšanās - kaut nu iesnas ātrāk pārietu! Gulēšānu iesnu laikā vieglāku padarīs aromātiskie plāksteri. Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Katra vecāka vēlēšanās - kaut nu iesnas ātrāk pārietu! Gulēšānu iesnu laikā vieglāku padarīs aromātiskie plāksteri. Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

Kas ir aromātiskie plāksteri? 
Silvanols Rinoquick Aroma ir aromātu plāksteris, kas iemidzina iesnas. Tas ir uz apģērba līmējams un tā sastāvā ir eikalipta, piparmētru un lavandas ēteriskās eļļas. Eikalipta un piparmētru eļļas atvieglo elpošanu un atbrīvo degunu no sekrēta. Lavandas eļļa nomierina un uzlabo miegu. Plāksteri pirms nakts miega pielīmē pie apģērba krūšu rajonā. Ēteriskās eļļu izgarojumi darbojas visas nakts garumā. 
 

Atvieglo elpošanu naktī
"Kā jau ikvienai mammai, arī man bērna iesnas nav nekas patīkams un ir vēlme tās apkarot pēc iespējas ātrāk. Esmu novērojusi, ka aroma plāksteru lietošana palīdz bērnam elpot, ja iesnas nav spēcīgas un tās nav ielaistas. Silvanols ražotos aroma plāksterus var līmēt pie pidžamas vai gultiņas malas. Meita jau zina, ka plāksterītis tiek līmēts pie gultiņas galvas pusē. Aromāts nav tik stiprs, lai radītu nepatīkamas sajūtas. Plāksterīti no iepakojuma izņemu tikai tad, kad mazā ir jau savā gultā, lai tas neizgarotu vēl pirms laika," teic 2,5 gadus vecās Grietas mamma.

Plāksteriem ir jauka, atsvaidzinoša smarža. Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv


Plāksteri, ko lietot jau no mazotnes
“Silvanols Rinoquick aroma plāksterus lietojam jau kopš laika, kad auga pirmais bērns. Tos lietot ieteica ģimenes ārsts. Pārliecinājāmies, ka tas patiesi ir lielisks palīgs, kad mazulim ir aizlikts deguns un grūti elpot. Silvanols plāksteri ir labs papildinājums preparātiem, ko drīkst lietot mazulis iesnu gadījumā, lai atvieglotu elpošanu nakts laikā. Tas ir ērti piestiprināms un ar patīkamu, svaigu aromātu,” stāsta Sanita, mamma trim bērniem.

Lasi vēl: Nebeidzamais stāsts – iesnas. Kā tās ātrāk apkarot?

Patiks piparmētru cienītājiem
“Plāksteriem ir svaigām piparmētrām līdzīga smarža, un man kā piparmētru cienītājai tā ļoti patika. Aukstajā sezonā ik pa laikam gadās saķert gan iesnas, gan vienkārši aizliktu degunu, un plāksteri labi noder, lai gulēšanas laikā atvieglotu elpošanu. Tie kalpoja arī kā vakara gulētiešanas rituāla sastāvdaļa mazākajam bērnam – viņai patīk pirms gulēšanas uzlīmēt plāksterīti sev uz pidžamas. Plāksteri patika arī lielākajiem ģimenes bērniem – lai arī izteiktas gulēšanas grūtības 10-12 gadu vecumā iesnu dēļ vairs nav novērojamas, aromātiskie plāksteri ne tikai iepriecināja lielākos bērnus, bet arī atviegloja viņu nakts mieru,” pieredzē dalās Gunita, trīs bērnu mamma.

Silvanols Rinoquick aroma plāksteri ieteicami bērniem no 2,5 gadu vecuma.