Ko darīt, ja peldoties esi nosalis?

Vasara un peldēšanās laiks turpinās. lai gan gaiss ir karts, tomēr ilgstoša atrašanās ūdenī var ķermeni par daudz atdzesēt. Ko darīt, ja peldoties esi nosalis?

Peldēšanās stiprina organisma imunitāti, taču ne pārlieku ilga atrašanās ūdenī, kad ķermenis sāk atdzist un pašsajūta pasliktinās.

FOTO: Shutterstock.com

Peldēšanās stiprina organisma imunitāti, taču ne pārlieku ilga atrašanās ūdenī, kad ķermenis sāk atdzist un pašsajūta pasliktinās.

Par pārlieku lielu ķermeņa atdzišanu liecina zilganas lūpas, bāla āda, drebuļi un klaboši zobi. nelāgā sajūta nepāriet arī pēc ietīšānās un norīvēšanās ar dvieli.

Vēlams pēc iespējas ātrāk palīdzēt organismam atgūties. Ar dvieli, vēlams frotē vai lina auduma, tiešām kārtīgi jānorīvējas, gan lai noslaucītos un ķermenis neturpinātu dzesēties, gan arī, lai uzlabotu asinsriti. Aši jāsaģērbjas un vēlams skriešus pasportot turpat gar ūdensmalu - tā, lai paātrinās sirdsdarbība un elpa kļūst strauja. Jāpiesedz slapjā galva.

Grāmatās raksta, ka nosalis peldētājs ātri var atsildīties, nostājoties starp diviem ugunskuriem. patiešām atklāta uguns ir ātrs palīgs nosalušajam, uja vien tā ir pieejama. Pēc nokļūšanas civilizācijā vajadzētu izdzert lielu krūzi karstas zāļu tējas, izsildīt pēdas un plaukstas. Pieaudzis un no atkarībām brīvs cilvēks vakarā var ieņemt mēriņu laba stiprā alkohola.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: žurnāls "100 Labi Padomi"