Stradiņa slimnīcas speciālisti izveidojuši video konsultācijas par cukura diabētu un tā ārstēšanas procesu

Stradiņa slimnīcas Endokrinoloģijas centrā ir izveidotas video konsultācijas par diabētu un tā ārstēšanas procesu. Video konsultācijas veidotas ar mērķi padarīt diabēta apmācību daudz pieejamāku un saprotamāku pacientiem, kā arī plašākam interesentu lokam.

Diabēta slimnieku skaits pieaug Latvijā un Eiropā, tāpēc palielinās nepieciešamība ērti un vispusīgi iegūt informāciju, kā labāk sadzīvot ar šo slimību.

FOTO: Shutterstock.com

Diabēta slimnieku skaits pieaug Latvijā un Eiropā, tāpēc palielinās nepieciešamība ērti un vispusīgi iegūt informāciju, kā labāk sadzīvot ar šo slimību.

 

Video konsultācijās tiek skaidroti ar diabēta saslimšanu saistītie jautājumi: diabēta paškontroles un pareizi uztura principi, diabēta izraisītās blakus saslimšanas, padomi ceļojot, u.c. jautājumi. Izzinošo materiālu var izmantot ne tikai diabēta pacienti, bet arī ģimenes ārsti, māsas un citi speciālisti, kuriem ikdienā nākas saskarties ar diabēta pacientiem.

Diabēta slimnieku skaits pieaug Latvijā un Eiropā, tāpēc palielinās nepieciešamība ērti un vispusīgi iegūt informāciju, kā labāk sadzīvot ar šo slimību. Endokrinoloģijas centra vadītājs,  profesors Valdis Pīrāgs: „Beidzot arī Latvijas diabēta pacientiem ir pieejams moderns izglītojošs materiāls plašsaziņas līdzekļiem draudzīgā formā. Iepazīstieties ar to un palīdziet arī saviem ar diabētu slimajiem radiniekiem un draugiem atrast pareizo ceļu šīs slimības savlaicīgā atklāšanā,  ārstēšanā un veselīga dzīvesveida principu saprašanā!”

Reklāma
Reklāma

Video konsultācijas Endokrinoloģijas centra pacientiem pieejamas DVD formātā, savukārt citiem interesentiem tās ir iespējams skatīties internetā: slimnīcas mājas lapā, slimnīcas sociālajos tīklos: Youtube, Facebook. Saite uz video (http://ej.uz/video_par_diabetu).

Video materiāls tapis projektā „eMedic - telemedicīnas un diabēta ārstniecības attīstība”, kas tika īstenots Centrālās Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A 2007-2013 programmas ietvaros sadarbībā ar partneriem no Igaunijas, Somijas un Zviedrijas. Projekta mērķis – rast iespēju uzlabot un modernizēt diabēta pacientu veselības aprūpes procesus Baltijas jūras reģionā.