Brīvbrīžos darba vietā veicami vingrinājumi vēdera un dupša muskuļu stiprināšanai

Ja tavs darbs pamatā ir pie datora, nezvilni visu dienu tikai pie darba galda, bet brīvos brīžos izmanto muskuļu tonizēšanai. Un vēl - visur dodies kājām. Staigāšana ir fantastisks treniņš sirdij, šī nodarbe neko nemaksā un noslogo visus ķermeņa muskuļus.

Ikvienai sievietei jebkurā vecumā gribas izskatīties pievilcīgai, bet arī pašai jāpiedomā, ko var darīt lietas labā, lai saglabātu lielisku fizisko formu.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Ikvienai sievietei jebkurā vecumā gribas izskatīties pievilcīgai, bet arī pašai jāpiedomā, ko var darīt lietas labā, lai saglabātu lielisku fizisko formu.

 

1.Trenē vēdera muskuļus

Nosēdies pie galda taisni ar pēdām uz grīdas. Ievelc elpu un pēc tam, izelpojot cik vien dziļi vari, ievelc nabu un vēdera lejasdaļu. 10 sekundes tā turi, vienlaikus turpinot elpot. Atslābini vēderu un vēlreiz izpildi vingrinājumu, pavisam 12 reizes. Ja to veiksi piecas reizes dienā pa 5 minūtēm, tad īsā laikā iegūsi stibgru vēderpresi. Šie vingrinājumi ir iedarbīgāki par celšanos un gulšanos.

2. Vispārējie spēka vingrinājumi

Ja tev nav iespējas vingrošanai veltīt 40 minūtes dienā  (20 minūtes kustību vingrinājumiem un tikpat - spēka un stiepšanās vingrinājumiem), tad izvēlies universiālas iedarbības aktivitāti - enerģisku kāpšanu pa kāpnēm augšup un lejup. Ja tev vēl rokās ir smagas iepirkumu somas, dokumentu mapes vai kastes, tad vispusīga fiziska slodze ir pilnīgi nodrošināta.

3.Dupša treniņš

Reklāma
Reklāma

Saspied dibenu. Kamēr gaidi uzvāramies ūdeni kafijai vai kopē dokumentus, uz 10 sekundēm spēcīgi saspied kopā dibena vaigus. Ja to veiksi piecas reizes dienā, jau pēc 2 nedēļām jutīsi efektu. Pēc šī vingrinājuma muskuļi vēl līdz pat 20 minūtēm paliek pusvilktā stāvoklī, tādējādi spēcinot sēžas muskulatūru un paceļot pēcpusi.

 

Avots: Anita Naika "Slinkas meitenes rokasgrāmata" (izd.Zvaigzne ABC).