Tautas līdzekļi pret kakla sāpēm. Ieteikumi, pirms steidzies uz aptieku!

Ne velti mēdz sacīt, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Tāpēc ir vērts atcerēties tautas līdzekļus kakla sāpju mazināšanai tā vietā, lai uzreiz skrietu uz aptieku. 

Sasmalcināta sīpola, kas samaisīts ar rīvētu ābolu un medu, lietošana pirms ēšanas ir viens no paņēmieniem, kā cīnīties ar sāpošu kaklu.

FOTO: Shutterstock.com

Sasmalcināta sīpola, kas samaisīts ar rīvētu ābolu un medu, lietošana pirms ēšanas ir viens no paņēmieniem, kā cīnīties ar sāpošu kaklu.

1. Sasmalcini vienu sīpolu, sarīvē vienu ābolu un samaisi ar 3 ēdk. medus. Lieto pa ēdamkarotei 3-4 reizes dienā pirms ēšanas. 

2. No rīta tukšā dūšā sūkā kādas 10-15 minūtes 1 tējk. labas augu eļļas. Pēc tam to izspļauj. Eļļa savāc baciļus, labi ieeļļo kaklu un mazina sāpes.

3. Ja nav alerģijas pret bišu produktiem, pazelē propolisa gabaliņu vai medu ar visām šūnām.

4. Skalo kaklu 3-4 reizes dienā: vienu reizi ar sālsūdeni (tējk. sāls uz glāzi ūdens), otrreiz ar sodas ūdeni (tējk. sodas uz glāzi ūdens), trešo reizi - ar etiķūdeni (ēdk. uz glāzi ūdens), ceturto reizi ar kliņģerīšu tēju vai ūdeni ar kliņģerīšu tinktūras pilieniem. 

5. Pret sāpēm pazelē krustnagliņu, tā satur iedarbīgas antibakteriālas un pretiekaisuma vielas, kas itin labi kalpo arī profilaksei pret baciļiem.

6. Ēdamkaroti upeņu lapu (vai upeņu ogu ievārījumu) pārlej ar glāzi vāroša ūdens. Ļauj stundu ievilkties un tad lieto kakla skalošanai.

 

Lasi arī:

Ko darīt, ja sāp kakls?

Reklāma
Reklāma

Praktiskas receptes saaukstēšanās un gripas profilaksei

Stiprini imunitāti!

Kā var izmērīt imunitāti? Un – kad tas jādara?

 

Avots: žurnāls "100 Labi Padomi"