Alveja: Kā izmantot veselībai un skaistumam

Vēlos padalīties savā priekā par šo brīnumaino augu, kas tagad ir kļuvis par mūsu ģimenes galveno aptieciņas sastāvdaļu. Jāsaka liels paldies cilvēkam, kurš ieteica man alvejas sulu, kad stāstīju par to, ka bērns patstāvīgi klepo un ārsts ir uzstādījis diagnozi bronhiālā astma.

Alveja labi palīdz bērniem, cīnoties pret klepu.

FOTO: Shutterstock.com

Alveja labi palīdz bērniem, cīnoties pret klepu.

Pēc šī gadījuma sāku vairāk interesēties par šo augu un atradu daudz labu informāciju, kas varētu palīdzēt vēl arī daudziem cilvēkiem, kas diemžēl lieto ķīmiskos preparātus, kas patiesībā mūsu veselību tikai vairāk sabojā. Izrādās, ka alveja palīdz:

- Pret apdegumiem, jo tai ir labas uzsūkšanas un mitrināšanas spējas, tā nonāk ādā 4 reizes ātrāk un dziļāk nekā ūdens.

- Tā nomierina un paātrina skrambu, un citu brūču un ādas iekaisumu sadzīšanu.

- Mazina jostas rozes sāpīgos rezultātus. Nomierina čūlas un mazina niezi.

- Samazina psoriāzes (zvīņu ēdes) simptomus. Tā veicina sadzīšanu mazina niezi un sāpes.

- Atvieglina dedzinošas sāpes kuņģī, kā arī citas gremošanas problēmas.

- Darbojas arī kā pretiekaisuma līdzeklis.

- Iedarbīgs līdzeklis pret akni vai pinnēm un pūtītēm.

- Ļoti labi iedarbojas uz galvas ādu, un matu veselīgumu.

Reklāma
Reklāma

- Alerģiju un bronhiālās astmas ārstēšanai.

- Novājināta organisma stiprināšanai.(Pēc operācijām)

- Pret mieža graudu.

- Kopā ar citām sastāvdaļām arī pie cukurslimības un locītavu problēmu ārstēšanas.

Zinātnieki ir atklājuši, ka alvejas želejas sastāvā ir dažādas iedarbīgas vielas: antibiotikas, asins recēšanas ierosinātājs, sāpes samazinošas vielas, šūnu atjaunošanās stimulators, rētas dziedējošs un audus savelkošs līdzeklis.
       

Alvejas želejas bioloģiskais sastāvs ir patiesi unikāls - tā satur vairāk nekā 75 nozīmīgas uzturvielas, kas nepieciešamas organisma vitāli svarīgiem dzīvības procesiem, tostarp minerālvielas, vitamīnus (ieskaitot B12), aminoskābes un fermentus. Alveja tiek ļoti intensīvi izmantota kosmētikas produkcijā. Tā atver poras un izvada toksīnus dziļi mitrina ādu: ar auga sastāvā esošā lignīna palīdzību piekļūstot un labvēlīgi ietekmējot dziļākos ādas slāņus.
        

Lai sasniegtu vēlamo rezultātu vajadzētu alvejas želeju lietot vismaz 1 mēnesi, diemžēl šī iemesla dēļ nepietiek tikai ar mājās uz palodzes audzēto augu. Patiesībā ir vairāk nekā 200 alvejas sugu, no kurām dažas ir arī indīgas, tāpēc ar mājas apstākļos lietotu alveju esiet ļoti uzmanīgi. Nav ieteicams lietot alvejas mizu. Ir sertificētas firmas, kas ražo dažādus produktus no alvejas – sulas, krēmus, šampūnus u.t.t. Vienmēr uz alvejas produktiem pievērsiet uzmanību alvejas procentuālam sastāvam. Jāpievērš uzmanība arī, lai  produkti būtu sertificēti.