Satraukums par 3 mēnešus veca puisīša krāniņu

"Manam dēliņam - 3 mēnešus vecam, apmēram mēneša laikā parādījās autiņbiksītēs tādi dzeltenīgi izdalījumi, tieši tur, kur krāniņš, maziņi zirnīša lielumā, par šo mēneša laiku bija kādas 5-6 reizes," pēc padoma mammamuntetiem.lv vērsās kāda jaunā māmiņa.

Puisēnu dzimumorgānu pareiza kopšana ir ļoti svarīga, uzsver speciālisti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Puisēnu dzimumorgānu pareiza kopšana ir ļoti svarīga, uzsver speciālisti.

"Labdien! Manam dēliņam - 3 mēnešus vecam, apmēram mēneša laikā parādījās autiņbiksītēs tādi dzeltenīgi izdalījumi, tieši tur, kur krāniņš, maziņi zirnīša lielumā, par šo mēneša laiku bija kādas 5-6 reizes. Zvanīju savam pediatram, lika nodot urīna analīzes. Nodevām - tur viss ir kārtībā. Šodien ievēroju, ka ap krāniņa caurumiņu ir tādi balti, mazi kā graudiņi, iekaisis nav, nav apsārtis, vizuāli izskatās labi. Esmu ļoti nobažījusies. Ko lai mēs iesākam? Kādas pārbaudes vajadzētu veikt? Kas tas varētu būt? Vai ir iemesls satraukumam? Bērns ir mierīgs, labi attīstās, viss ir kārtībā. Arī čurājot viņam nesāp, jo, kad vēdinām dibentiņu, tad sanāk viņam pačurāt, bērns neraud un neizrāda nepatiku.Ļoti gaidu atbildi, paldies!".

Satrauktajai mammai atbild interniste Evita Goraja:

"Atbildot mammai, varu teikt, ka šajā gadījumā viss ir kārtībā. Gribētu vēl zināt - kā (un vai ar ko) māte mazgā krāniņu un vai veic/neveic kādu speciālu "krāniņa tīrības uzturēšanas pasākumus". Iespējams, ka te būtu atrodams arī iemesls izdalījumiem un tiem mazajiem "graudiņiem". Kā arī, vai ir mainīta pampera "marka"".

Reklāma
Reklāma

Varbūt vērts izlasīt arī šo rakstu:http://www.mammamuntetiem.lv/articles/23554/maza-zena-un-pieaugusa-viriesa-pareizas-mazgasanas-pamaciba/