Bērnu slimnīca piedāvā jaunu pakalpojumu - "Atelpas brīdis"

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS), paplašinot pakalpojumu klāstu, ģimenēm, kuras audzina bērnus ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem vecumā no 4 līdz 18 gadiem, piedāvā pakalpojumu "atelpas brīdis", sniedzot sociālu, medicīnisku, pedagoģisku un psiholoģisku atbalstu. Pakalpojumu var saņemt visu diennakti, ieskaitot svētku dienas un brīvdienas, BKUS Gaiļezera filiālē (Rīga, Juglas iela 20).   

Bērnu slimnīcas speciālisti vecākiem ļaus atelpoties no ikdienas spriedzes, kopjot un audzinot bērnu ar garīgām saslimšanām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu slimnīcas speciālisti vecākiem ļaus "atelpoties" no ikdienas spriedzes, kopjot un audzinot bērnu ar garīgām saslimšanām.

 

Pakalpojuma "atelpas brīdis" mērķis ir nodrošināt bērniem ar vidējiem vai smagiem garīga rakstura traucējumiem īslaicīgu diennakts sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kompleksu, kā arī atslogot piederīgos no aprūpes un uzraudzības pienākumu veikšanas, portālu mammamuntetiem.lv informēja BKUS Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

 

Šo pakalpojumu nodrošina BKUS Sociālā dienesta speciālisti - sociālais aprūpētājs, māsu palīgs, speciālais un sociālais pedagogs, kuri attīsta bērniem gan pašapkalpošanās iemaņas, gan sociālās prasmes, kā arī organizē brīvā laika pavadīšanu. Sadarbībā ar vecākiem bērnam tiek izstrādāta individuāla sociālās rehabilitācijas programma, kas ietver sevī arī speciālistu (fizioterapeita, logopēda, ergoterapeita, psihaloga u.c.) konsultācijas.

 

Reklāma
Reklāma

Realizējot programmu, jaunas iemaņas un prasmes bērni apgūst rotaļājoties, zīmējot, veidojot, dziedot un dejojot. Nereti nodarbības tiek organizētas kopā visiem ģimenes loceklim (brāļiem, māsām u.c.), tādejādi uzlabojot un stiprinot komunikāciju ģimenē. Speciālisti vecākus konsultē gan bērnu audzināšanas jautājumos, gan informē par speciālas pirmsskolas, skolas izglītības iespējām un saņemšanas kārtību.

 

Lai ģimenes gūtu finansiālu atbalstu pakalpojuma "atelpas brīdis" saņemšanai, atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā. Vienlaikus piedāvājam arī šo pakalpojumu saņemt kā izvēles maksas pakalpojumu. Diennaktī šī pakalpojuma cena ir 17,73 lati, noskaidroja portāls mammamuntetiem.lv