Ne dienu bez zivju eļļas!

Mēs visas zinām, ka zivju eļļa ir veselīga. Bet vai tiešām visas bez izņēmuma? Un vai mēs par to zinām pilnīgu visu?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēdējos gados medicīnā ievērojami pieaugusi interese par omega-3 taukskābēm, jo tās spēj samazināt saslimstību un mirstību no sirds un asinsvadu slimībām, kas ir nāves pamatcēlonis Latvijā nr. 1! 54,26% no 2010. gadā mirušajiem bija sirds un asinsvadu sistēmas slimības. Šie šokējošie skaitļi liek mums saausties un rīkoties jau šobrīd – savā un savu tuvinieku labā īstenot profilaktiskus pasākumus, lai pasargātu savas sirdis. Un pirmais solis, kā to izdarīt, var būt vērtīgo omega-3 taukskābju lietošana, kas ir atrodamas zivju eļļā.Tām ir spēcīga kardioprotektīva darbība, tādēļ tas ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ ārsti iesaka lietot zivju eļļu. 

Omega-3 taukskābes ietilpst jebkuras organisma šūnas apvalka sastāvā  tās ir iesaistītas visās orgānu sistēmās un tām piemīt unikāla loma labvēlīgi ietekmēt daudzas organisma funkcijas. Tām ir liela nozīme acs tīklenes, sirds, smadzeņu un nervu šūnu pilnvērtīgai uzbūvei un darbībai. Omega-3 taukskābes  ir vitāli svarīgas locītavu slimību profilaksē un ārstēšanā jebkurā vecumā, jo tām piemīt spēcīga pretiekaisuma darbība. Pēdējos gados to lietošana tiek saistīta arī ar mazāku risku saslimt ar krūts vēzi pēcmenopauzes periodā.

Omega-3 taukskābes ietilpst jebkuras organisma šūnas apvalka sastāvā  tās ir iesaistītas visās orgānu sistēmās un tām piemīt unikāla loma labvēlīgi ietekmēt daudzas organisma funkcijas.

 

Organismā šīs neaizstājamās taukskābes neveidojas. Pastāv tikai divas iespējas, kā pie tām tikt. Pirmā – vismaz divas reizes nedēļā notiesājot 200 gramu dziļūdens jūras zivju, otrā – lietojot zivju eļļu, kas satur omega - 3 taukskābes. Tieši omega-3 taukskābes daudzums zivju eļļā arī nosaka tās kvalitāti. Dienā nepieciešamā omega – 3 deva ir vismaz 650 mg. Tāpēc pievērs uzmanību! Aptiekās pieejamas arī zivju eļļas, kurās ir nulle gramu vērtīgo taukskābju. Lietojot šādu zivju eļļu, tu aplaupi pati sevi, nesaņemot visu, ko tā spēj dot. Tev iet secen eikazopentaēnskābe (EPS), dokozaheksaēnskābe (DHS) un alfalinolēnskābe (ALS), kas ir trīs galvenās omega-3 nepiesātinātās taukskābes. Tikai ALS tu vari saņemt ar augu valsts 

produktiem, jo EPS un DHS ir zivju un citu jūras dzīvnieku gaļā, kā arī zivju eļļā. Tieši tāpēc zivju eļļa ir svarīga ikdienas diētas piedeva ikvienam. Turklāt omega-3 nepiesātinātās taukskābes viegli uzsūcas organismā un ir labi sagremojamas. 

Zivju eļļu vari droši lietot bez ārsta uzraudzības. Ja to darīsi visa gada garumā, palīdzēsi savai sirdij un visam organismam.

 

Zivju eļļu vari droši lietot bez ārsta uzraudzības. Ja to darīsi visa gada garumā, palīdzēsi savai sirdij un visam organismam. Ja nevari izvēlēties, vai labāk zivju eļļu uzņemt kapsulās vai šķidrā veidā, priekšroku dod kapsulām, jo tajās zivju eļļa saglabājas ilgāk un neoksidējas. Rekomendējamā dienas deva ir 1000 mg jeb 1 grams. Ja sirgsti no sirds-asinsvadu slimībām, tad dienas deva ir lielāka – 2 grami. Zivju eļļu jo īpaši ieteicams lietot bērniem, sievietēm grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā, vecākiem cilvēkiem, kā arī visiem tiem, kuri nelieto zivis uzturā.

 

Omega - 3 nepiesātinātās taukskābes:

   * ir svarīgas sirds un asinsvadu, kaulu - locītavu un ādas veselībai;

   * tām piemīt izteikta sirds muskuļa aizsargājoša iedarbība;

   * ir svarīgs komponents smadzeņu šūnu uzbūvē, nodrošina veselīgu smadzeņu darbību un garīgo veselību;

   * palīdz uzlabot atmiņu un saglabāt veselīgu smadzeņu darbību vecākiem cilvēkiem;

   * ir svarīga tīklenes struktūras sastāvdaļa, tāpēc tām ir svarīga loma redzes attīstībā un normālā funkcijā;

palīdz mazināt iekaisumu un saglabāt locītavu kustīgumu;

   * svarīgas veselīgai imūnsistēmai. 

 

 

Futura© Zivju eļļa 1000 

Reklāma
Reklāma

Latvijā vienīgās bezrecepšu zāles ar visaugstāko Omega-3 saturu vienā kapsulā! Viena kapsula dienā nodrošina nepieciešamo Omega-3 taukskābju diennakts devu.

Zivju eļļas kvalitāti nosaka Omega-3 taukskābju daudzums, un to nepieciešamā deva ir vismaz 650 mg. Organismā šīs neaizstājamās taukskābes neveidojās, tāpēc tās ir jāuzņem regulāri ar uzturu – zivīm vai papildus zivju eļļas veidā. Omega-3 taukskābes ietilpst jebkuras organisma šūnas apvalka sastāvā – tās ir iesaistītas visās orgānu sistēmās un tām piemīt unikāla loma labvēlīgi ietekmēt daudzas organisma funkcijas.

 

Iepakojums: 60 kapsulas (2 mēnešu kurss) un 120 kapsulas (4 mēnešu kurss – ekonomiskais iepakojums).

 

 

 

 

Futura© Omega 3 

Koncentrēta zivju eļļa un E vitamīns. Tūkstošiem pētījumu ir pierādījuši zivju eļļā esošo Omega-3 taukskābju labvēlīgo iedarbību uz sirds un vispārējo veselību. Zivju eļļu iesaka grūtniecēm un bērniem, jo pierādīts, ka tajā esošās vielas ir nepieciešamas normālai organisma attīstībai un augšanai. Īpaši liela nozīme Omega-3 taukskābēm ir acs tīklenes, sirds, smadzeņu un nervu šūnu pilnvērtīgai uzbūvei un darbībai.

Omega-3 taukskābes ir vitāli svarīgas locītavu slimību profilaksē un ārstēšanā jebkurā vecumā, jo tām piemīt spēcīga pretiekaisuma darbība. Jaunākie pētījumi pierāda arī Omega-3 taukskābju spēju ārstēt dziļu depresiju.

Divas FUTURA© Omega 3 kapsulas dienā nodrošinās minimālo diennaktī nepieciešamo Omega - 3 taukskābju devu!

 

Iepakojums: 60 kapsulas  un 120 kapsulas (ekonomiskais iepakojums). 

 

 

"Futura©" Zivju eļļa 500

Kapsulas satur Omega-3 nepiesātinātās taukskābes un vitamīnu E. Zivju eļļa ir svarīga ikdienas diētas piedeva ikvienam. Īpaši ieteicams lietot bērniem, sievietēm grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā, vecākiem cilvēkiem, kā arī cilvēkiem, kuri nelieto zivis uzturā.

 

Divas kapsulas dienā nodrošinās minimālo diennaktī nepieciešamo OMEGA-3 taukskābju devu!

Iepakojums: 60 kapsulas  

 

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai! Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet instrukciju vai konsultējaties ar ārstu vai farmaceitu.