Pārbaudi kāju vēnu veselību!

Ņemot vērā vēnu slimību un to izraisīto seku aktualitāti Latvijā, Veselības centrs 4 jau trešo gadu pavasarī rīko Fleboloģijas (vēnu veselības) mēnesi. Martā Veselības centra 4 Baltijas vēnu klīnikā un citās VC4 struktūrvienībās venozo saslimšanu diagnostika, ārstniecība, ieskaitot vēnu operācijas, profilaktiskās procedūras un kompresijas zeķes, būs pieejamas par īpašām cenām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselības centrs 4 pirmais Baltijā pirms 11 gadiem izveidoja vienu no modernākajiem fleboloģijas centriem Eiropā un pērn atklāja Baltijas vēnu klīniku, kur vienkopus vienā ārstniecības iestādē ir pieejama izvērsta vēnu diagnostika, ārstēšana, izmantojot visas mūsdienīgās metodes un to kombinācijas, kā arī pacientam individuāli tiek izstrādāta rehabilitācijas programma.

Šobrīd Veselības centra 4 asinsvadu ķirurgs Ints Ūdris sadarbībā ar pētniecības un inovācijas departamentu Dornier MedTech uzsācis arī klīnisko aprobāciju jaunākās paaudzes Dornier 1470 nm lāzerim.
Jāpiemin, ka pirms 8 gadiem dr. Ints Ūdris bija pirmais speciālists Latvijā, kurš uzsāka endoluminālās vēnu lāzeroperācijas, tāpēc viens no lielākajiem lāzeru ražotājiem Vācijā, pamatojoties uz mūsu ārsta pieredzi un rekomendācijām, izstrādāja šo jauno lāzeri – Dornier 1470 nm.

Veselības centra 4 asinsvadu ķirurgs, flebologs Ints Ūdris:
Veselības centra 4 speciālisti ir apguvuši zināšanas Vācijā, kas zināma ar visaugstāk kvalificētiem vēnu speciālistiem pasaulē un, kur aizsākta daudzu modernu tehnoloģiju pielietošana vēnu problēmu ārstēšanā. Visi speciālisti ir augsti kvalificēti, jo pārvalda mūsdienīgu vēnu sonogrāfisko izmeklēšanu un modernākās ķirurģiskās ārstēšanas metodes. Turklāt Latvija līdzās fleboloģijas dzimtenei Vācijai ir kļuvusi par vienu no vēnu slimību ārstēšanas lielvalstīm. Veselības centrā 4 ir pieejamas visas jaunākās, pasaulē atzītākās un pielietotās diagnostikas un ārstēšanas metodes, no kurām viena daļa Baltijas mērogā ir pieejamas tikai Latvijā. Ja vēlas koriģēt kāju formu, paralēli vēnu operācijām ir iespēja veikt arī tauku atsūkšanu - lāzerlipolīzi, tādējādi samazinot izmaksas.”

Gada laikā Latvijā veic apmēram 4000 vēnu operācijas, kopumā apmēram 40% no tām- ar lāzeru. Savukārt 75% no šīm operācijām veic tieši Veselības centrā 4, kas ir ārkārtīgi liels skaits. Turklāt šie 40 % ir būtiski vairāk nekā, piemēram, Vācijā, kur tikai 10% no visām vēnu operācijām veic, izmantojot endoluminālās tehnoloģijas.


2010. gadā Veselības centrā 4 par vēnu problēmām tika konsultēti un izmeklēti aptuveni 12000 pacientu. No tiem 10. daļai (1200 pacientiem) tika izdarītas vēnu lāzeroperācijas.

Ieskaties: www.vc4.lv

 

Reklāma
Reklāma