Idejas, kā ģimenei iemūžināt atmiņas par kopīgiem notikumiem

Skaistos kopā būšanas mirkļus ir vērts iemūžināt, lai pēc tam varētu pārcilāt šīs atmiņas un vēlreiz izdzīvot to, kas tik ļoti iepriecinājis.
Ierīko speciālu atmiņu kladi, kur pierakstīt savus ceļojumus, atpūtas mirkļus, atzīmēt kādas īpašas vietas.

FOTO: Shutterstock.com

Ierīko speciālu atmiņu kladi, kur pierakstīt savus ceļojumus, atpūtas mirkļus, atzīmēt kādas īpašas vietas.

Pārgājieni, ekskursijas, velobraucieni, laivošana – šīs un citas aktivitātes, kas pavadītas ģimenes lokā, ir vērts saglabāt. Šeit idejas, kā to izdarīt!

 

Vairāk idejas meklē ZZ Čempionāts un

piedalies kopā ar ģimeni!

 

 

Foto un video

  • Tradicionāli tiek veidotas foto un video atmiņas, taču arī pati fotografēšana var kļūt par īstu piedzīvojumu. Ja tev vai kādam draugam skapja tālākajā plauktā stāv aizmirsts polaroīdais fotoaparāts, tad īstais laiks tam parādīt dienasgaismu. Kā arī vari iegādāties vienreizlietojamo foto kameru un filmiņu. Pārdomātu kadru un atmiņu iemūžināšanai šis būs papildus piedzīvojums izvēlētajai atpūtai. Lieliski arī, ja katras vasaras piedzīvojumus uztaisa kā izdrukātu fotogrāmatu.

 

Bērni noteikti būs sajūsmā un spēs novērtēt īpašus foto mirkļus!
 

 

Atmiņu klade

  • Ierīko speciālu atmiņu kladi, kur pierakstīt savus ceļojumus, atpūtas mirkļus, atzīmēt kādas īpašas vietas. Vari izveidot atsevišķu sadaļu iecerēm, ko kopā ar ģimenei gribat apskatīt, kur aizceļot vai ko ieteikuši draugi. Citā sadaļā vari piefiksēt labākos kempingus, ēstuves un citus it kā nieciņus, kas var noderēt, plānojot nākamos atpūtas braucienus. Un, protams, pieraksti visu interesanto, kas pa ceļam atgadījies – gan kuriozus, gan savādos putnus, zvērus vai augus, varbūt pat būves, sastaptos cilvēkus u.tml. Vēl iespējams piefiksēt futbola, volejbola, riteņbraukšanas, orientēšanās, laivošanas, makšķerēšanas vai citu sacensību rezultātus, arī noietos kilometrus dienā vai to, cik daudz degvielas iztērēts šajā braucienā u.tml.
     

Ģimenes aktivitāšu kalendārs

  • Radi savas ģimenes īpašo kalendāru, kur atzīmēt gan plānotos izbraucienus vai ceļojumus, gan jau notikušos, kā arī katru dienu noietos soļus vai noskrietos kilometrus un citus sasniegumus kādā jomā, piemēram, grozā iemestos trīspunktniekus piemājas basketbola laukumā vai ar velosipēdu nobraukto attālumu un laiku, kurā tas paveikts.

 

Kalendāra ieraksti var izvērsties par īstu sacensību ģimenē, un piedalīties var visi, arī mazākie brāļi un māsas. 

 

Atceries!

  • Izvēlies kalendāru kuram ir daudz brīvu vietu pierakstu veikšanai. 
     

 

Karte

  • Grāmatnīcās un specializētos karšu veikalos vari iegādāties karti, uz kuras atzīmēt apskatītās vietas un tās, kur atkārtoti nedotos vai vēlētos aizbraukt atkal u.tml.! Šādi vari ieplānot atvaļinājuma laika maršrutu - sākot ar starta punktu un beidzot ar galamērķi, atzīmējot arī katrai dienai paredzētos objektus un vietas, ko apmeklēt. Vai ļaujieties radošumam un izdomājiet paši savas uz kartes atzīmējamās lietas. Palūdz bērniem izvēlēties maršrutu un saplānot ceļu, arī kādus apskates objektus vai aktivitātes, kuras vēlētos piedzīvot. Šādi apceļosiet Latviju aizraujošāk!
     

Lai pieraksti izvērstos par patīkamu procesu vari iegādāties krāsainus flomāsterus, uzlīmes, līmlapiņas u.c. piederumus.

 

 

Suvenīri, arī dabā atrastie

  • Jā, atmiņas par apmeklētajām vietām un tur piedzīvoto palīdzēs saglabāt pat tādi šķietami nieki kā atrasti īpaši skaisti akmentiņi vai gliemežvāciņi jūras krastā, kādi neredzētāki čiekuri u.tml. Apceļojot dažādas Latvijas pilsētas, pie vietējā ražotāja vari iegādāties kādu gardumu, radītu lietu (pītu groziņu, māla trauku, stādiņu savam dārzam u.c.). Kā arī katrā Latvijas pilsētā ir savs informācijas centrs, kur iespējams iegādāties suvenīrus ar konkrētās vietas ģerboni vai citu raksturojošu simbolu. Piemēram, monētas, pildspalvas, krūzītes, T-krekli, šokolādes, magnēti, blociņi, uzlīmes u.tml. Katrs noteikti varēs atrast sev tīkamāko lietu, ko pārvest mājās un ielikt atmiņu lādē.

 

Vairāk idejas meklē ZZ Čempionāts un

piedalies kopā ar ģimeni!