Aukstā mandeļu zupa ar ķiplokiem un vīnogām

Zupu varētu pieskaitīt desertiem, ja vien nebūtu tas ķiploks... 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veldzēs karstā dienā!

4 personām 
Gatavošana 20 minūtes plus 30 minūtes atdzesēšana 

60 g mandeļu 
2 ķiploka daiviņas, notīrītas 
4 šķēles grauzdētas baltmaizes, bez garoziņām 
2 ēdk. sausā baltvīna 
4 ēdk. olīveļļas 
2 olas dzeltenumi 
1 ēdk. cukura 
200 ml ledusauksta ūdens 
12 lielas vīnogas 

1. Mandeles ieber verdošā ūdenī un vāri 3 minūtes. Nolej uz sieta un padzesē, tad ar pirkstiem noberz brūnās miziņas. Sakarsē sausu pannu, ieber notīrītās mandeles un, nepārtraukti maisot, karsē 6 minūtes. 
2. Ķiploku, maizi, mandeles liec blenderī un sasmalcini. Pievieno vīnu (ja vēlies zupu asāku, aizstāj ar baltvīna etiķi!), eļļu, olas dzeltenumus, cukuru un visu sablenderē vienmērīgā masā. Nepārtraucot blenderēšanu, pievieno ūdeni. Ielej zupu terīnē un liec uz 30 minūtēm ledusskapī, lai atdziest, interesanta garša būs, ja ūdens vietā ņemsi svaigi spiestu apelsīnu sulu. 
3. Vīnogas noskalo, nosusini. Katru ogu pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Zupu salej šķīvjos un pievieno vīnogas. Vari pasniegt arī glāzēs –  kā priekšēdienu.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: žurnāls “100 labi padomi”, 2011/06

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti