Gatavojam kabaču ragū

Vai zināji, ka kabacis ārstē avitaminozi, tas tīra, atindē organismu, likvidē neorganiskās skābes, kas rodas no sāls, gaļas, cukura, balto miltu izstrādājumu un dzīvnieku tauku lietošanas. Visveselīgāk ir kabaci lietot svaigā veidā. Tas, tāpat kā ķirbis, veicina tūskas samazināšdanos.

Kabaču sēklas satur tādas pat vērtīgas vielas kā ķirbja sēklas, tāpēc arī tās kaltē un lieto uzturā.

FOTO: Shutterstock.com

Kabaču sēklas satur tādas pat vērtīgas vielas kā ķirbja sēklas, tāpēc arī tās kaltē un lieto uzturā.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

- 400 g kabaču

- 200 g baklažānu

- 2 burkāni

- pusglāze zaļo zirnīšu

- 2 tomāti

- 2 saldo piparu pākstis

- 4 ēd.k. eļļas 

- 1 sīpols, nedaudz ķiploka

- zaļumi

- krējums pēc vajadzības

Reklāma
Reklāma

- 100 g sviesta

- 1 ēd.k. mārrutku

Pagatavošana:

Kabaču sagriež kubiņos un sviestā apcep, liek sautējamā traukā un pievieno kubiņos sagrieztus burkānus, baklažānus, pētersīļus, sīpolus, tomātus, saldos piparus, zaļos zirnnīšus (svaigus, konservētus pievieno jau gatavam ragū, ķiplokus, satē visu mīkstu.

Noceļ no uguns, pievieno sīki sagrieztus sīpolus, zaļumus, krējumu, mārrutkus. 

 

Recepte no I.Jansones grāmatas "Daba baro, daba dziedē" (izd.1991.g.,"Panorāma).

 

Sastāvdaļas