Sautētas pupiņas ar šķiņķi florenciešu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

4 personām

Ķiploku daiviņas cep eļļā, līdz tām nedaudz izmainās krāsa. Ķiplokus izņem no eļļas, uz pannas liek sasmalcinātu šķiņķi un cep apmēram minūti.
Pievieno pupiņas (pēc izvēles - svaigas vai saldētas), sāli, piparus, samazina liesmu, pielej 2-3 ēdamkarotes silta ūdens, uzliek vāku un sautē, līdz pupiņas mīkstas. Saldētas pupiņas jāsautē maksimums 5, svaigas - 15-30 minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Pasniedz karstas.


Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Olīveļļa - 3.ēd.kar.
  • Sasmalcināts nežāvēts šķiņķis - 2.ēd. kar.
  • Jaunas, svaigas neizlobītas pupiņas - 1.kg
  • Vai saldētas pupiņas - 300.g
  • Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd. kar.
  • Sāls.pēc garšas