Ātrais klopsis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu samaļ smalki mašīnā. Tad sacepina sviestā sīpolus, pielej glāzi buljona, pietumē karoti miltu, piemaisa skābu krējumu, pieliek piparus un sāli un savāra tumīgu mērci, kurā ber pamazām samalto gaļu klāt un pastāvīgi maisot vāra 8—10 minūtes, kamēr gaļa mīksta. Galdā pasniedz ar vārītiem sausiem kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sīpoli - 2.gab
  • Buljons - 1.glāze
  • Skābs krējums - 3.karotes
  • Milti - 1.karote
  • Sviests - 1.karote
  • Pipari
  • Sāls
  • Maltā gaļa