Dārzeņu sacepums ar žavētu gaļu

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

1.Kārtaino mīklu ieklāj formā ar augstām malām. 2. Sīpolu smalki sagriež, liek pannā apcepties, klāt liek kubiņos sagrieztu žavētu gaļu un turpina apcept. 3. Dārzeņus novāra sālsūdenī - līdz tie pusgatavi. 4.Uz mīklas liek pusi dārzeņu un izklāj, tad liek apcepto gaļu ar sīpoliem, tad atlikušos dārzeņus. 5. Krējumu sakuļ ar olām, sāli, pipariem un pārlej dārzeņiem. 6. Sarīvē sieru un pārkaisa dārzeņiem. No bekona šķēlītēm taisa rozītes, izkārto pa sacepumu. 7. Liek iepriekš sasildītā cepeškrāsnī un cep 200 grādos uz 20 min. Pasniedz ar skābu krējumu.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sīpols - 1.liela galviņa
  • Cauraugusi žāvēta cūkgaļa - 8.šķēles
  • Siers(holandes, krievijas utt.) - 100-150.gr
  • Skābs krējums - 250.ml
  • Olas - 3.gab
  • Dažadi saldētie darzeņi - 2.iepakojumi
  • Kartainas miklas plaksne - 1.iepakojums
  • Žāvēta gaļa - 400.gr
  • Sāls, pipari.pēc garšas