Ideja vakariņām: vista vīna mērcē

Ja tu un tavi viesi ir lieli gaļas ēdāji, iepriecini sevi un savus ciemiņus ar garšīgiem cepešiem.

FOTO: Shutterstock.com

Mazliet atšķirīgas vakariņas.

Cepšanai izmanto vistas stilbiņus, spārniņus vai fileju. Tie, izņemot fileju, jāierīvē ar nelielu daudzumu olīveļļas un garšaugiem un uz pannas jāapbrūnina, lai āda būtu kraukšķīga. Kad gaļa apbrūnināta, to liek katliņā un turpina karsēt. Gaļai pievieno sviestā apceptus sīpolus, baltās sēnes, kas pārkaisītas ar sāli, pipariem un divām ēdamkarotēm miltu.

Tad vistai pievieno sarkanvīnu – uz 1 kg vistas ņem 300 sarkanvīna, kā arī apmēram 60 g cukura, šķipsniņu kanēļa vai kanēļa standziņu. Gaļu uz lēnas uguns sautē, līdz tā gatava un vīns pārvērties mērces konsistencē. Ja patīk treknāks ēdiens, nobeigumā var pievienot arī kūpinātu cūkgaļas pavēderi.


Vista lieliski garšos, ja pagatavosi garšaugu maisījumu no pipariem, lauru lapām, timiāna un krustnagliņām. Garšaugus saņem ar diegu buntītē un liec pie ēdiena cepšanas vai vārīšanas laikā. Tādējādi, vistu ēdot, netraucēs garšaugu sīkās sastāvdaļas.
 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

www.una.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Vista
  • Sīpoli
  • Baltās sēnes
  • Milti
  • Cukurs
  • Sarkanvīns
  • Kanēlis
  • Olīveļļa
  • Sviests
  • garšaugi