Krējuma īrisi

Ja neizmanto mandeļu biezeni, tad sviesta, cukura un krējuma vārīšana ilgst kādu pusstundu, līdz maisījums karamelizējas. Vēsā, sausā vietā lielāku īrisu porciju var uzglabāt pat līdz diviem mēnešiem.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

  • 175 g cukura
  • 75–90 g pūdercukura (bez piemaisījumiem)
  • 75 g biezenī sasmalcinātu mandeļu
  • 50 g sviesta
  • 45 g saldā krējuma
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • ¼ tējk. jūras sāls pārslu
     

Pagatavošana (30 min)

Ja neizmanto mandeļu biezeni, tad sviesta, cukura un krējuma vārīšana ilgst kādu pusstundu, līdz maisījums karamelizējas. Vēsā, sausā vietā lielāku īrisu porciju var uzglabāt pat līdz diviem mēnešiem.

Katlā izkausē sviestu. Iemaisi cukuru un krējumu. Uzvāri un uz straujas uguns, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 2 minūtes.

Noņem no uguns un iemaisi mandeļu biezeni un vaniļas cukuru.

Pakāpeniski iemaisi pūdercukuru un sāli, līdz izveidojas gluda konsistence.

Tūlīt iepildi mazā taisnstūrainā veidnē un izlīdzini.

Ieliec ledusskapī, lai atdziest. Sagriez gabaliņos.

Reklāma
Reklāma