Lieldienu biezpiena plātsmaize

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Tuvojas brīvdienas, tuvojas svētki - Lieldienas. Daudziem noteikti domas skraida pa galvu, ko, neskaitot olas, pasniegt galdā. Man ir ļoti vienkāršs un ļoti kārdinošs piedāvājums - biezpiena plātsmaize.
Ātri pagatavojama, nav sarežģīti, izmaksas nav nemaz tik lielas, bet rezultāts, ka mēli var norīt.
Mīklai:
* 200g biezpiens
* 2 -2,5 glāzes milti
* 2 olas
* 4 ēd.k eļļa
* ap 4 ēd.k cukurs
* 1 tēj.k cepamais pulveris
* var pievienot vai nu vaniļas cukuru vai arī citrona miziņu


Gatavojam mīklu:
Izsijājam miltus, pievienojam cepamo pulveri. Olas saputojam vieglās putās. Biezpienam pievienojam cukuru, vaniļas cukuru vai citrona miziņu, izmaisām.Tad pievienojam eļļu, izmaisām. Pievienojam miltus, maisām, tad mīcam un skatamies, vai vēl nav nepieciešami milti. Mīklai nav jālīp pie rokām. Pievienojam miltus tik, lai nelīp.Tad mīklu liekam maisiņā un uz 30 minūtēm ledusskapī.

Biezpiena pildījums:
* 400g biezpiens
* 2 olas
* cukurs pēc garšas
* vai nu vaniļas cukurs vai arī citrna miziņa
* nedaudz skābais krējums ap 2 ēd.k,atkarībā no biezpiena,jo sausāks,jo vairāk,jo mitrāks,jo mazāk
* rozīnes pēc vēlēšanās
Gatavojam pildījumu:
Rozīnes aplejam ar verdošu ūdeni. Biezpienam pievienojam olas, cukuru, krējumu, vaniļas cukuru vai citrona miziņu un visu kārtīgi izmaisām, var arī sablenderēt. Nokāšam rozīnes un pievienojam biezpiena masai.

Cepam plātsmaizīti:

Ieslēdzam cepeškrāsni ap 180 grādiem.
Mīklu ņemam ārā no ledusskapja, liekam uz cepampapīra un izrullējam, plānu jo plānu, tā cepoties piepūtīsies.
Liekam mīklu ar cepampapīru uz plāts. Ārējās maliņas mazliet uztaisām kā tādu aizsargmaliņu, lai mūsu pildījums neiztek.
Liekam virsū biezpiena pildījumu. Cepam 180 grādos ap 30 minūtēm. Līdz mīklas maliņas skaisti brūnas.
Es cepu tikai pusi no šīm sastavdaļām, sanāk diezgan liela plātsmaize.




Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens
  • Milti
  • Cukurs
  • Eļļa
  • Olas
  • Cepamais pulveris
  • Rozīnes
  • Skabais krejums
  • Vaniļas cukurs vai citrona miziņa