Gardie groziņi saldummīļiem (gatavošana pa soļiem)

Foto: Signe Andrea Treinovska

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Signe Andrea Treinovska

Mīklas pagatavošana- Samaisa olas ar cukuru, pieber miltus, iedrupina sviestu (nekausētu). Visu ātri samīca (jo ātrāk, jo labāk), veidojot bumbu/desu. Atkarībā no sviesta un miltu kvalitātes, ir iespējams, ka nepieciešams pievienot vairāk vai mazāk miltu. Jāizveidojas mīklai, kas nelīp pie rokām, un ir pietiekami stingra (nejūk ārā). Ieliek mīklu uz 1 h ledusskapī.


 

 Kad mīkla ir gatava varam sākt gatavot

Saliekam mīklu formiņās un liekam cepties


Kamēr cepās, saputojam saldo krējumu

 

Pievienojam krējuma stindzinātāju

Reklāma
Reklāma

 


Kad groziņi gatavi, liekam tos atdzesēties.


Kad atdzesējušies varam pildīt pildījumu.

 
Groziņos ieliekam ievārījumu, tad paņemam putukrējumu un pildām groziņos


 Paņemam krikumiņus un dekorējam


Un noslēgumā dekorējam ar ķirsīti


Tā kā mans vīrs ir īsts putukrējuma mīlis šo es gatavoju tad, kad vēlos viņu palutināt  un arī Valentīndienā.

 

Recepti iesūtīja: Signe Andrea Treinovska, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla -
  • Sviests/cepamais margarīns - 200 .g
  • Cukurs - 1 .glāze
  • Olas - 2 .gab
  • Milti - 3 .glāze
  • Pildījumam -
  • Saldais krejums 35%.mazā paciņa
  • Putukrējuma stindzinātājs - 1 .paciņa
  • Cukurs.pēc garšas
  • Skābens ievārījums.pēc izvēles
  • Dekoram
  • Krāsainie krikumiņi
  • ķirši kompotā