Burratas siera uzkoda – vienkārši, taču restorāna garšu cienīgi

Šefpavārs Māris Jansons ar TikTok satura veidotāju Airitu Kodorāni jeb Airitatu iesaka pagatavot vienkāršu, taču restorāna cienīgu uzkodu.
Sekojot līdzi ieteikumiem, ikviens var pagatavot īpaši gardu maltīti, pārsteidzot ģimeni vai viesus ar nebijušām garšu kombinācijām.

FOTO: Publicitātes foto

Sekojot līdzi ieteikumiem, ikviens var pagatavot īpaši gardu maltīti, pārsteidzot ģimeni vai viesus ar nebijušām garšu kombinācijām.

Sastāvdaļas (4 personām):

  • 4 iepakojumi Smiltenes burrata siers
  • 1 hurma
  • 3 vīģes
  • Dekoram – kreses

 

Bazilika pesto mērce

  • 100 g baziliks
  • 50 g Indijas vai ciedru rieksti
  • 50 g Parmezāna siers (sarīvēts)
  • Olīveļļa
  • Baltais balzamiko etiķis
  • Nedaudz cukurs
  • Sāls – pēc garšas
     

 

Pagatavošana:
 

Pesto mērce:

Reklāma
Reklāma
  • Blenderī vai virtuves kombainā samaļ noskalotu, nedaudz sasmalcinātu baziliku
  • Pievieno Indijas vai ciedru riekstus
  • Pievieno sarīvētu cieto sieru
  • Pievieno sāli, cukuru
  • Visu kārtīgi samaļ un, lēnām putojot, pievieno eļļu un etiķi – tik daudz, līdz pesto mērce iegūst vēlamo konsistenci

 

Visas sastāvdaļas soli pa solim iespējams sajaukt un sasmalcināt arī piestā.

 

Uzkoda:

  • Hurmu nomizo un sagriež mazās daiviņās, bet vīģi – sagriež 6 daļās
  • Visas sastāvdaļas kārto salātu bļodā un pa vidu liek burrata sieru, pārlej ar pesto mērci un dekorē ar kresēm, kā arī pievieno sāli un piparus

Saistītie raksti