Pikantie gurķu salāti

Gurķis labi sader ne tikai ar skābo krējumu, bet arī ar citiem skābpiena produktiem –  kefīru, biezpienu, jogurtu un dažādām, arī eksotiskām garšzālēm, ne tikai dillēm. Turklāt pikantus gurķu salātus var pasniegt kopā ne tikai ar ceptu zivi, gaļu un dārzeņiem, bet kā solistu – servēts caurspīdīgās glāzēs, tas ir lielisks starteris. 

FOTO: Shutterstock.com

Derēs arī kā starteris!

4 porcijas
Gatavošana 15 minūtes

400 ml bieza jogurta bez piedevām
1/2 citrona
sāls
2 lapas koriandra
4 pilieni Tabasko mērces
2 vidēja lieluma gurķi
2 šķipsnas karija pulvera
2 tomāti


1. Liec jogurtu bļodā, sakul viendabīgu. Pievieno citrona sulu, šķipsnu sāls, sīki sasmalcinātu koriandru un Tabasko mērci.
2. Sagatavo četrus stikla traukus vai platas glāzes. Labi nomazgātus gurķus sagriez nelielos kubiņos, pārkaisi ar kariju un apmaisi, Līdzīgos kubiņos sagriez arī tomātus. Vienmērīgi sadali glāzēs gurķus, tiem virsū liec jogurtu un kārtojumu pabeidz ar tomātiem. Vari rotāt ar koriandra zariņu. 

Reklāma
Reklāma

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07

Saistītie raksti