Klasiskie kartupeļu salāti. Sātīgi un garšīgi!
Kartupeļu salātiem ir vairāki trumpji - tie ir daudzveidīgi, sātīgi un garšīgi.

FOTO: Shutterstock.com
Kartupeļu salāti izdosies visiem...
2 porcijas
Sastāvdaļas:
300g jauno kartupelīšu (vēlams mazu un garenu)
3 - 4 nelieli mazsālīti vai sālīti gurķīši
2 vārītas olas
1 neliels ābols (vairāk skābs nekā salds)
2 ēd.k. majonēzes
2 ēd.k. skābā krējuma
kaperi
Gatavošana:
1. Novāra kartupelīšus un olas - to var darīt vienlaikus vienā katlā. Kartupeļus atdzesē un sagriež pabiezās ripās (tāpēc labi, ja kartupelīši ir mazi un iegareni)
2. Vārītas olas sagriež ripās. Mazsālītos gurķīšus sagriež plānākās ripiņās. Ja gurķi lielāki, ripiņas pārgriež vēl uz pusēm.
3. Nomizo ābolu, sagriež šķēlītēs un arī pievieno salātiem. Pieliek majonēzi un krējumu. Pikantumam var pievienot pāris karošu gurķu sālījuma. Sāli gan parasti nevajag bērt, jo gurķi jau ir pietiekami sāļi. Uzmanīgi samaisa (lai kartupeļi neizjūk) un dekorē ar olas šķēlīti, svaigu dilli un kaperiem.
Kartupeļu salāti ir garšīga un sātīga piedeva ceptām desiņām un grilētai gaļai, bet tos var ēst arī vienus pašus.
Recepte: Dienas Ēdieni