Brīvdienu gardie kēksiņi

Agrs, gaišs pavasara rīts - ko šodien gardu izcept? Liec lietā savu gatavot prieku un izcep burvīgus, gaisīgus kēksiņus! Izdevušies superkēksiņi = gandarījums un laimē starojošas garšas kārpiņas!

Tos izrotā, pārlejot šokolādi vai uzspiežot putukrējuma sirsniņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tos izrotā, pārlejot šokolādi vai uzspiežot putukrējuma sirsniņas.

Sastāvdaļas:

  • 1 ola
  • 1 krūze miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 3 ēd.k. kakao
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 3/4 krūzes piens
  • 1/3 krūze eļļas
  • šķipsniņa sāls

 

Krēmam:

Reklāma
Reklāma
  • 120g krēmsiera
  • 1/4 glāze cukura

 

Gatavošana:

  • Krēmsieru sakuļ ar cukuru.
  • Bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, kakao un cepamo pulveri.
  • Otrā bļodā sajauc olu, pienu un eļļu.
  • Abu bļodu sastāvdaļas sajauc kopā.
  • Pilda formiņās - pusi mīklu, tad liek tējkaroti krēmsiera, pa virsu atkal mīklu.
  • Cep 190 grādos 20 minūtes.
  • Sanāk 12-14 lielo kēksiņu.

Saistītie raksti