Smilšu mīklas groziņi ar biezpiena krēmu un augļiem

Veikalā pildītie groziņi vienmār izskatās tik lieliski. Labā ziņa ir tāda, ka šādu gardumu ikviens var pagatavot arī mājās. 

Svētku galda goda vietā - pildīts groziņš.

FOTO: Shutterstock.com

Svētku galda goda vietā - pildīts groziņš.

 

Sastāvdaļas
Sastāvdaļas mīklai:

2 glāzes miltu 

180 g sviesta

1/2 glāze cukurs

2 olas

1/2 tējkarote sodas

sāls


Mīklas pagatavošana:
Sviestu istabas tempertūrā samīca ar miltiem līdz veidojas drupačaina mīkla.

Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Baltumus puto ar cukuru līdz stingrām putām. Pievieno dzeltenumus un turpinam putot.

Beigās viegli ieputo sodu un sāli.

Drupaču mīklā pievieno saputotās olas un visu izmaisa, pēc vajadzības pievienojot miltus, lai mīkla neliptu pie rokām.

Mīklu uz 30 minūtēm liekam ledusskapī.

Pēc 30 minūtēm mīklu plānā kārtiņā liek formiņās.

Cep 200 grādos aptuveni 10 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas krēmam:
300 g. vājpiena biezpiena

3 olas

300 g. saldā krējuma

rīvēta citrona miziņa

cukurs pēc vajadzības

4 tējk. želantīns


Mīklas pagatavošana:
Biezpienu saspaida ar karoti klāt pievieno rīvētu citrona miziņu un nedaudz cukuru.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pa to laiku uzbriedina želantīnu, ko pēc tam izkausē kartsa ūdens peldē un pievieno biezpiena masai. 

Saldo krējumu saputo ar cukuru.

Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar cukuru.

Putukrējumu un olu baltumus iecilā biezpiena masā.

Masu liek ledusskapī saželēt.

 

Īsi pirms pasniegšanas, biezpiena masu liek groziņos un dekorē ar augļiem pēc izvēles. 

 

Sastāvdaļas