Mīkla ar ieraugu pīrādziņiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

Gatavojot ieraugu, traukā ieberu pusi no paredzētā miltu daudzuma, pieleju uzsildītu pienu un atšķaidītu raugu un iemaisu pašķidru mīklu — ieraugu. Pārkaisu ar miltiem, pārklāju ar drānu un siltā vietā raudzēju apmēram stundu, pusotras.
Kad ieraugs tilpumā dubultojies, tam pievienoju atlikušos miltus, izšķīdinātu sāli, margarīnu vai augu eļļu, saputotu ar cukuru, olām un garšvielām, un samīcu. Mīcu tik ilgi, līdz mīkla ir vienāda, elastīga, atdalās no trauka malām un rokām. Tad mīklu pārkaisu ar miltiem, pārklāju ar drānu un siltā vietā raudzēju otrreiz 1,5-2 stundas. Raudzēšanas laikā mīklu 2-3 reizes atspaidu, lai atdalītos ogļskābā gāze, kas traucē rauga sēnīšu attīstību. Nevajag ilgi raudzēt, jo pārraudzēta mikla cepot izplūst, bet neceļas.
Gatavojot rauga mīklu, uz 1 kg miltu mēdzu pievienot 2-3 vārītus kartupeļus, tad mīkla ir irdenāka.

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Olas - 2.gab
  • Piens - 1/2.l
  • Kviešu milti - 1.kg
  • Raugs - 50.g
  • 100g margarīns vai 50g augu eļļa
  • Cukurs - 25.g