Kārtainās mīklas pīrādziņi ar dārzeņiem

Šie pīrādziņi vislabāk garšo silti, tāpēc sagatavojiet tos iepriekš un izcepiet tieši pirms pasniegšanas.

Šie pīrādziņi vislabāk garšo silti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šie pīrādziņi vislabāk garšo silti!

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C.

Cepamplāti viegli ieziež ar eļļu.

Burkānus 5 minūtes vāra lielā daudzumā sālsūdens. Rūpīgi nokāš.

Dziļā pannā sakarsē eļļu un 10 minūtes sautē burkānus, cukīni, sīpolus, selerijas, sāli, piparus un raudeni.

Mīklas loksnes uzklāj uz miltiem apkaisītas virsmas. Ar asu nazi sagriež 16 četrstūros (8x10 cm). Astoņiem četrstūriem vidū liek dārzeņu pildījumu un sieru.

Katra četrstūra maliņas pārziež ar olu, virsū uzklāj vienu no atlikušajiem četrstūriem un cieši aizspiež malas.

Ar nazi iegriež pīrādziņu augšpusi. Pīrādziņus kārto uz cepamplāts.

Reklāma
Reklāma

Cep 15-20 minūtes, līdz pīrādziņi kļūst zeltaīr brūni. Pasniedz karstus.

 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Sastāvdaļas

  • mazos gabaliņos sagriezti burkāni - 2.gb
  • Plānās šķēlēs sagriezti cukīni - 2.gb
  • plānās ripiņās sagriezts prāvs puravs - 1.gb
  • Sīki sakapāts sīpols - 1.gb
  • sīki sakapāts selerijas kāts - 1.gb
  • Sīki sakapāts sīpols
  • Sāls un malti melnie pipari
  • kaltētas raudenes - 1.tējk.
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.
  • Kārtainā mīkla - 500.g
  • sīki sagriezts ementāles vai čederas siers - 125.g