Ziemassvētku piparkūka mīkla

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

Sīrupu (var izmantot arī iesala ekstraktu, medu, grauzdēta cukura sīrupu), sviestu un cukuru uzvāra (ilgi nevajag karsēt, jo tad mīkla kļūst sīksta), pievieno maltās garšvielas un trešdaļu paredzētā miltu daudzuma. Kārtīgi samaisa. Nedaudz atdzesē, pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa. Mīklu uz virsmas pamatīgi samīca, lai kļūst gluda un spīdīga. Ja liekas, ka mīkla par mīkstu - pievieno vairāk miltus. Mīklu ietin plēvītē un līdz nākamajai dienai noliek vēsumā (vislabāk uz vairākām dienām). Piparkūku mīklu var uzglabāt līdz diviem mēnešiem.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sviests - 125.g
  • Cukurs - 150.g
  • cukurbiešu sīrups - 1.glāze
  • Milti - 600 - 700.g
  • Ola - 1/2 - 1.g
  • Cepamais pulveris.nepilna pac.
  • vai dzeramā soda - 1/2.tējk.
  • Piparkūku garšvielas - 2.paciņas
  • vai
  • Krustnagliņas - 10.gab
  • Virces - 10.gab
  • Koriandra sēklas - 10.gab
  • Melnie pipari.šķipsniņa
  • Ingvers - 1/2.tējk.
  • Muskatrieksts - 1/2.tējk.
  • Kanēlis - 1/2.tējk.