Pagatavojiet Jāņu sieru svētku galdam! RECEPTE

Kas var būt labāks par pašu gatavotiem gardumiem svētkos. Jāņi ir īstais laiks, lai celtu galdā ķimeņu sieru. 

FOTO: Shutterstock.com

Kas var būt labāks par pašu gatavotiem gardumiem svētkos. Jāņi ir īstais laiks, lai celtu galdā ķimeņu sieru. 
Lai pagatavotu mājās Jāņu sieru, jums vajadzēs:
1 kg biezpiena
5 l salda piena
1/2 l ūdens
2-3 olas
40 līdz 80 g sviesta (var aizvietot ar 1 glāzi saldā krējuma)
ķimenes un sāls pēc garšas

Pagatavošana:
Ūdeni un pienu katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sagatavotu biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas.
Pievieno ūdeni, lai siers būtu mīkstāks.
Biezpienu samaļ gaļas mašīnā vai izberž caur sietu.
Sakultas olas pievieno sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa no katla izlieta un atsūkalota.
Notecina sūkalas un iemīca sierā Sviestu vai krējumu, ķimenes un sāli.
Kad katliņā siera masa sāk atsūkaloties, to izlej mitrā drānā, maisot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un saspiež sieru vēlamajā formā.

Reklāma
Reklāma