Marinējam ķirbi! Vienkārša recepte
Marinēts ķirbis ir atsvaidzinoša, salda un aromātiska piedeva siltajiem ēdieniem. Gatavošana neaizņem ilgu laiku; grūtākais, kas šajā receptē ir - ķirbja sagriešana. Vismaz man:)
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Rudens gardums visai ziemai!
Sastāvdaļas:
- 1 kg ķirbja
 - 1l ūdens
 - 400 g cukura
 - 8 smaržīgie pipari
 - 15 krustnagliņas
 - 2-3 kanēļa standziņas
 - Ēdamkarote citronskābes
 

Gatavošana:
- Nomizo ķirbji un sagriež kubiņos.
 - Katlā ielej ūdeni, pievieno visas garšvielas un uzvāra. Pievieno ķirbi. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis ir mīksts - aptuveni 15-20 minūtes. Jāuzmanās, lai ķirbis netiek pārvārīts - tas pārvērtīsies biezenī.
 - Gatavos ķirbjus pilda burciņās (no šī daudzuma sanāks apmēram 4 puslitra burciņas). Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej ķirbjiem.
 - Burkas aizvāko un atdzesētas novieto vēsumā.