Marinējam ķirbi! Vienkārša recepte

Marinēts ķirbis ir atsvaidzinoša, salda un aromātiska piedeva siltajiem ēdieniem. Gatavošana neaizņem ilgu laiku; grūtākais, kas šajā receptē ir - ķirbja sagriežana. Vismaz man:)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

1 kg ķirbja
1l ūdens
400 g cukura
8 smaržīgie pipari
15 krustnagliņas
2-3 kanēļa standziņas
Ēdamkarote citronskābes

ķirbja marinēšanas recepte

Gatavošana:

Nomizo ķirbji un sagriež kubiņos.

Katlā ielej ūdeni, pievieno visas garšvielas un uzvāra. Pievieno ķirbi. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis ir mīksts - aptuveni 15-20 minūtes. Jāuzmanās, lai ķirbis netiek pārvārīts - tas pārvērtīsies biezenī.

Gatavos ķirbjus pilda burciņās (no šī daudzuma sanāks apmēram 4 puslitra burciņas). Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej ķirbjiem.

Burkas aizvāko un atdzesētas novieto vēsumā.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Sastāvdaļas