Marinēti gurķi

Pagrabs gaida jaunās gurķu burkas!:)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja ziemā var celt galdā paša marinētus gurķīšus... mmm!

 

Gurķus blanšē ar verdošu ūdeni, liek burkā un pārlej ar ūdeni, kurā izšķīdināts sāls un cukurs.

 

Marinēšana: Notīra un nomizo burkānus, sīpolu, ķiploku un kopā ar garšvielām pilda trīslitru burkā.

Burku pasterizē un pirms aizvalcēšanas tajā ielej 2 tējkarotes esences. Aizvalcētu burku paripina, lai esence sajaucās, tad pusstundu atdzesē.

 

Reklāma
Reklāma

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

 

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • Cukurs - 3.ēdamkarotes
  • Sāls - 3.ēdamkarotes
  • Ūdens - 1.litrs
  • Lauru lapas
  • Krustnagliņas
  • Malti melnie un smaržīgie pipari
  • Dilles
  • Ķiploka daiviņas - 3.gb
  • Burkāns - 1.gb
  • Sīpols - 1.gb
  • Etiķa esence 70% - 2.tējkarotes