Rudmiešu sālīšana

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu sēņu,
  • 50 g sāls.



Pagatavošana

Izšķir divas rudmiešu pasugas: oranži sarkanā priežu un brūni zaļā egļu rudmiese. Rudmiesēm ir īpatnēja sveķu smarža un garša. Rudmieses labās garšas dēļ nemērcē ūdenī un arī nevāra, bet sāla svaigas. Ja rudmieses vāra, tās kļūst tumšas, neglītas. Sēnes pārlasa, nogriež kātiņus, izlasa piemaisījumus, ar mitru drānu noslauka katru cepurīti un sāla. Traukā liek ar cepurīti uz augšu kārtām ar sāli. Tālāk rīkojas, kā aprakstīts iepriekš par sēņu sālīšanu.

Sēņu sālīšana soli pa solim un to uzglabāšana ziemai

Reklāma
Reklāma


Iesālītas rudmieses pieņem spilgti oranžu krāsu. Rudmieses sāla bez garšvielām, lai nenomāktu to patīkamo garšu. Lietojamas uzturā pēc 5-6 dienām.