Ziemas garša: Apelsīnu ievārījums

Kad vēl gatavot apelsīnu ievārījumu, ja ne gada nogalē?

Smaržīgs un gards - tāds ir apelsīnu ievārījums!

FOTO: Shutterstock.com

Smaržīgs un gards - tāds ir apelsīnu ievārījums!

Vajadzēs:

2 kg apelsīnu
3 citroni
1 kg ievārījuma cukura
300 ml ūdens

 

Pagatavošana:

1. Apelsīnus noloba, sagriež gabaliņos.

2. Citroniem norīvē mizu un izspiež sulu.

3. Apelsīnus, liek katlā un uzlej ūdeni.

Reklāma
Reklāma

4. Vāra 7 minūtes.

5. Pieliek cukuru un citronu sulu un norīvēto mizu.

6. Ievārījumu vāra vēl 15 minūtes, karstu pilda burkās, aizvāko vai arī uzrez pasniedz ar maizi un pienu. 

 

Sastāvdaļas