Gailenes saldskābā marinādē. Uzglabājam ziemai!

Šādi marinētas gailenes lieliski izskatīties arī uz svētku galda.
Skaistā burciņā sapakotas sēnītes ir lieliska dāvana sēņu mīļotājiem. 
(Foto: Rojs Maizītis)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaistā burciņā sapakotas sēnītes ir lieliska dāvana sēņu mīļotājiem. (Foto: Rojs Maizītis)

Sastāvdaļas: 

(Aptuveni litra burkai)

Gatavošana 60 minūtes

 

  • 1 kg iepriekš novārītu sēņu

 

Reklāma
Reklāma

marinādei:

  • 1 glāze baltvīna etiķa 
  • 1 glāze ūdens
  • 1 ēdk. sāls
  • 3 ēdk. cukura
  • 8 smaržīgie piparu graudi
  • 1 kanēļa standziņa
  • 4 krustnagliņas
  • 1 lauru lapa

 

Gatavošana

  1. Sēnes notīra. Ja vien iespējams, neskalo tās un nemērcē. Gailenes vāra lielā daudzumā sālsūdens 10–15 minūtes, tad nokāš. 
  2. Lai gailenes saglabātu krāsu, sālsūdenim pievieno nedaudz citronskābes vai citrona sulas.
  3. Katlā lej baltvīna etiķi un ūdeni, pievieno visas garšvielas un karsē, līdz marināde uzvārās. 
  4. Pievieno novārītās gailenes un vāra 15 minūtes. Vārīšanas beigās pagaršo marinādi – ja šķiet, ka trūkst asuma, pievieno vēl etiķi; ja vēlies saldāku, pievieno cukuru. 
  5. Vēl karstas sēnes ar marinādi pilda sterilās burkās un aizvāko.