Gailenes saldskābā marinādē. Uzglabājam ziemai!

Šādi marinētas gailenes lieliski izskatīties arī uz svētku galda. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaistā burciņā sapakotas sēnītes ir lieliska dāvana sēņu mīļotājiem. Foto: Rojs Maizītis

Aptuveni litra burka

Gatavošana 60 minūtes

 

Sastāvdaļas: 

1 kg iepriekš novārītu sēņu

marinādei:

1 glāze baltvīna etiķa 

1 glāze ūdens

1 ēdk. sāls

3 ēdk. cukura

8 smaržīgie piparu graudi

Reklāma
Reklāma

1 kanēļa standziņa

4 krustnagliņas

1 lauru lapa

 

1. Sēnes notīri. Ja vien iespējams, neskalo tās un nemērcē. Gailenes vāri lielā daudzumā sālsūdens 10- 15 minūtes, tad nokās. Lai gailenes saglabātu krāsu, sālsūdenim pievieno nedaudz citronskābes vai citrona sulas.

2. Katlā lej baltvīna etiķi un ūdeni, pievieno visas garšvielas un karsē, līdz marināde uzvārās. Pievieno novārītās gailenes un vāri 15 minūtes. Vārīšanas beigās pagaršo marinādi – ja šķiet, ka trūkst asuma, pievieno vēl etiķi; ja vēlies saldāku, pievieno cukuru. Vēl karstas sēnes ar marinādi pildi steriālās burkās un aizvāko.

Ja šķiet, ka trūkst asuma, pievieno vēl etiķi; ja vēlies saldāku, pievieno cukuru.

 

Sastāvdaļas