Tomātu un lavandas ievārījums

Klasiska, gandrīz gadu simtos pārbaudīta franču recepte, viena no lieliskākajām piedevām kazas sieram vai svaigi ceptām maizītēm. Lavanda piešķir ievārījumam īpašu smaržu un garšu. Ja nevēlies ievārījumu uzglabāt ilgāk par pāris mēnešiem, garšas pastiprināšanai pirms aizvākošanas katrā burciņā ieliec pa lavandas zariņam.

Ievārījumu pildi sasildītās burciņās. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ievārījumu pildi sasildītās burciņās. Foto: Imants Ķīkulis

 5-6 burciņām

Gatavošana 1,5 stundas

 

Sastāvdaļas:

1,5 kg nogatavojušos tomātu

1,5 kg cukura

2-3 citronu sula

6 svaigi lavandas zariņi, vēlams ar ziediem

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

Tomātus applaucē un novelc tiem miziņu, mīkstumu sagriez gabaliņos. Katlā ieber cukuru, tomātus un ielej citronu sulu, pievieno lavandas zariņus un uz mazas uguns vāri, līdz izveidojas želejveida ievārījums. Pildi sasildītās burciņās un aizvāko.

 

Avots: Žurnāls 100 labi padomi

 

Sastāvdaļas