Sievasmātes mēle - konservs ziemai
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Šī recepte derēs nepāraugušiem kabačiem, kuriem nav cieta miziņa. 3
kg kabačus, nemizotus sagriež 4 daļās. Ja  vajag, tad šķērsām
uz pusēm, lai ieiet 0,5 l burkās. 1 kg sarkanie saldie pipari
(salmiņos), 200 g eļļas, 0,5 l  burka asā tomātu mērce, 200 g
cukurs, 2 ēd. kar ar kaudzi sāls, 100 g 9% etiķis, 100 g ūdens, 05
tējkar. asie (sarkanie) pirari, 150 gr ķiploki. Visu katlā vāra 40
min, ķiplokus, izspiestus caur ķiploku spiedi, pieliek pašās
beigās. Karstus liek 0,5 l burkās un sterelizē 15-20 min. Karstas
aizvāko, un tālāk kā parasti. Šī recepte derēs tiem, kam garšo
"kreptīgi" ēdieni. Man gan ilgi neturas, jo ļoti ātri tiek
apēsti.
Iesūtīja: Zanda Ukase
 
Sastāvdaļas
- Kabači
 - Sarkanie asie pipari
 - Ūdens
 - Etiķis
 - Sāls
 - Cukurs
 - Asā tomātu mērce
 - Eļļa
 - Ķiploki